Profesor a šílenec

73%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8.5
The Professor and the Madman byl pro mne velkým překvapením. Bez velkých fanfár uvedený, ale o to kvalitnější snímek. Výborný Mel Gibson a Sean Penn. Scénář, který má opravdovou hloubku a má divákovi co sdělit a předat. Dialogy jsou skvěle napsané. Takto si představuji kvalitní konverzačku.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Zajímavý příběh o jednom slovníku, který vznikal mnoho let a podílel se na něm i schizofrenik. Autentické prostředí a dobové kostýmy, pěkné zpracování, Mel Gibson nezklamal, ale Sean Penn předvedl výkon bez okolků brilantní a zastínil všechny. Osobitý film, který stojí za to vidět.
lamps
lamps
15 150 bodů
6.5
The Professor and the Madman je navzdory očekáváním docela ambiciózním a formálně zvládnutým snímkem, který se plně opírá o přítomné herecké persony a snaží se oživit akademické téma psychologickým přesahem a romantickou linií. Ne vždy je to ale k dobru věci, tempo se ve druhé polovině bortí a příběh postrádá potřebnou katarzi a nedisponuje dostatečně zajímavými okamžiky, pro které bychom si první krůčky sepsané slovní zásoby mohli v budoucnu vždy živě vybavit a přednášet je svému okolí. Kdo ale toužil vidět Mela Gibsona znovu se skotským přízvukem a mohutným plnovousem, má jedinečnou šanci.