Rapl

75%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
První série příběhů velmi slušná, druhá řada mě ale posadila zpátky na zem.. nové díly jsou jen obtížně koukatelné. v Průměru stále ještě 65%, ale kvalita půjde pravděpodobně ještě o něco dolů. Hynek Čermák je pro roli rapla dobrá volba, ale scénář už prostě pokulhává...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Po pilotu. Rapl je technicky i herecky dost dobrý, jenže ho brzdí fakt, že 60 minut sledujeme Čermáka, jak hláškuje a vyšetřuje případ. Tenhle styl kriminálek už je, si myslím, trochu přežitý. V době kdy se točí detektivky jako thrillery s několika dějovými liniemi..
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Hodně dobrá česká kriminálka, která sice opět vychází z Pachlovy fascinace severskými thrillery, ale plagiát to samozřejmě a naštěstí není. Major Kuneš v podání Hynka Čermáka je na české poměry netypický policajt, který ale rozhodně není žádný otrapa a vynikající je také pan Pyško, opět poněkud pošuk Jan Dolanský nebo velký objev série Lukáš Příkazský. Co nadstandardní show poněkud podráží nohy je tak o 10 minut delší stopáž, která by se dala určitě vystřihnout. II. série - Tak tady to šlo hodně dolů. Velká škoda. Po celém prvním díle a úvodu druhé vzdávám. Slabota.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8.5
První řada tohoto seriálu je doopravdy dobrá. Co však tomuto seriálu vytýkám je postava parťáka hlavního hrdiny. Škoda že to nebyl Pavel Řezníček, ten by byl patrně rovnocennější partnerem. Takhle to vypadá jako box Klička s Konečným. Další čeho lituji je to, že hlavního mafiána nehrál Predrag Bjelac (nic výrazného proti Ivo Trajkovi nemám, ale Bjelac je démon). Jinak případy zajímavé, řešení uvěřitelné. Celkově tenhle serál vřele doporučuju a těším se na druhou řadu.
  • Žáčková, Sandeva, Čermák, Pyško, Dolanský, Jeřábek, Etzler, Vyorálek
Pas
Pas
6 225 bodů
1
Očekávání bylo malé a realita ještě krušnější...Žadný krušnohorský western ani mrazivý seriálový thriller se nekonal a tak oficiální popiska , která tuto sérii avizuje je bludařina stejně jako obsah tří dílů které jsem shlédnul a dále v tom nehodlám pokračovat.Jan Pachl a jeho parta žije evidentně v jiné realitě a nebo, zadání producenta bylo nad jejich síly. Je fajn, že se díváme i jiné příběhy než z Prahy nebo Brna , ovšem obsahově to je ubohé. Snaha vytvořit samorostlého detektiva který si dodává na image tím, že moc nemluví ,zato skoro do všeho vidí není nová , zpracování je však fádní až tuctové.Nastěhovat se po příjezdu do nějaké chatrče a nechat volně ležet spis vraždy na stole ,což je hlavní poslání tohoto "kriminalisty" je už od začátku nevěrohdné.První díl popisuje tamní drogovou scénu jak z omalovánek z dětského časopisu Ohníček.Pachatel je naprostý idiot který ani netuší jaký rozdíl mezi vodní nádrží a bažinou.V druhém příběhu zase sledujeme naivní snahu o mystery rovinu zasazenou do kostela ..Třetí a pro mě poslední kapka do poháru který tím přetekl byl díl s fotopastí, hrůza!!! Obsahově je ten seriál zoufalý až děs.Policajti se mohli jmenovat: Náhoda, Všeuměl , Ukrutný , Přitroublý a své případy mohli "řešit" někde v kůlně u šnapsu.Další snaha ČT utratit peníze koncesionářů v cyklu novodobých bakalářských povídek bez ladu a skladu s kriminálním podtextem.Jednání postav naprosto stupidní, fakt bych chtěl vidět kreténa který zažaluje PČR (postavu hraje Majer) běhá po schodech policejního prezidia a pak se vezme berle.SIC! Méně je mnohdy více a pokud by se tohle srazilo do 90. minut s kontinuálním hledáním pachatele starší vraždy, pak snad...tohle je však brutální selanka a výplach mozku místo dramatických příběhu z pohraničí.
Floridsky
4 376 bodů
8
První série je skvělá kriminálka a vždycky jsem se těšil na další díly a to i při reprízách. Druhá série je slabá a stěží se vyšplhala alespoň k průměru.
Atchyroz
3 397 bodů
8
75% - Hynek Čermák jako major Kuneš se objevil už v průměrné sérii Cirkus Bukowsky. Jeho vlastní seriál Rapl je ale kvalitou někde úplně jinde. Čermáka jsem si v jeho roli okamžitě oblíbil a přesně mu ta postava sedí. Dobrým kontrastem je pro něj jeho nový parťák, kterého hraje Lukáš Příkazký a šéfuje jim Alexej Pyško. O vtipnou vložku se starají herci ukecaný Tomáš Jeřábek a suchý patolog Cyril Drozd. První série byla opravdu super, každá epizoda se zabývala jiným případem, každý z nich měl něco do sebe a mě to rozhodně zaujalo, bavilo a byl jsem zvědav na pokračování. Bohužel, to se už moc nepovedlo. Z venkovského pohraničí jsme se ocitli ve městě, které postavám podle mého nesvědčí, po celou dobu se tu na pozadí případů objevuje naprosto nezajímavá linka s odkazem na předchozí sérii, která vyvrcholí v jakousi absurditu a postavy už nemají takovou hloubku jako před tím. Druhá řada mne tak hodně zklamala a je to rozhodně škoda, protože tam byl velký potenciál.
Azrael93
Azrael93
1 476 bodů
10
Už Bukowsky byl kvalitní dílo a rozhodně měl něco do sebe. Rapl ho ale předskočil ještě minimálně o dvě laťky. Temná depresivní kriminálka je jako na míru ušitá Hynku Čermákovi alias Kunešovi, který ve své roli naprosto exceluje. Ani ani další herci se nenechávají zahanbit a hrají své postavy s uvěřitelností a grácií, ať už jde o Pyška, Příkazského, Jeřábka či kohokoliv dalšího. K tomu se celý seriál odehrává v prostředí nádherných a tajemných Krušných hor a jelikož jsem rodilý seveřan a v Krušných horách žiji, nemohl jsem se ubránit naprosto úchvatnému pocitu při pohledu na mě tolik známé scenérie. Prostě jsem naprosto spokojený a nemohu se dočkat další série, která nás přesune na Ústecko, na což se jako jeho obyvatel nesmírně těším. Plný počet a zaslouženě, skvělá práce :)
siginho
siginho
649 bodů
8.5
Škoda těch posledních dílů.Začátek skvělý. Postupně to upadalo a bylo to jednoduché , snad i pro děcka. Trochu obtížnější zápletka by neškodila. Ale jinak moc dobré !
  • Čermák
  • Hynek Čermák
  • ještě jednou Hynek Čermák, jinak bych dal tak 40%
Kick077
Kick077
596 bodů
9
Z mého pohledu jedna z nejpovedenějších kriminálek, která byla u nás vytvořená. Už Cirkus Bukowski se mi dost líbil a major Kuneš si skutečně zasloužil vlastní seriál. Líbilo se mi jak nenásilně to působilo. Hynek Čermák je v roli prostě perfektní a ostatní jeho postavu skvěle doplňují.