Rapl

75%
Rapl

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)




Režie:
Scénář:

Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
První série příběhů velmi slušná, druhá řada mě ale posadila zpátky na zem.. nové díly jsou jen obtížně koukatelné. v Průměru stále ještě 65%, ale kvalita půjde pravděpodobně ještě o něco dolů. Hynek Čermák je pro roli rapla dobrá volba, ale scénář už prostě pokulhává...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Po pilotu. Rapl je technicky i herecky dost dobrý, jenže ho brzdí fakt, že 60 minut sledujeme Čermáka, jak hláškuje a vyšetřuje případ. Tenhle styl kriminálek už je, si myslím, trochu přežitý. V době kdy se točí detektivky jako thrillery s několika dějovými liniemi..
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Hodně dobrá česká kriminálka, která sice opět vychází z Pachlovy fascinace severskými thrillery, ale plagiát to samozřejmě a naštěstí není. Major Kuneš v podání Hynka Čermáka je na české poměry netypický policajt, který ale rozhodně není žádný otrapa a vynikající je také pan Pyško, opět poněkud pošuk Jan Dolanský nebo velký objev série Lukáš Příkazský. Co nadstandardní show poněkud podráží nohy je tak o 10 minut delší stopáž, která by se dala určitě vystřihnout. II. série - Tak tady to šlo hodně dolů. Velká škoda. Po celém prvním díle a úvodu druhé vzdávám. Slabota.


Dodatečné informace

Původní název:
Rapl (více)
  • Česká republika Rapl
Země původu:
Česká republika

Podobné


Půjčení nebo nákup