Taxi 121

53%
Taxi 121

Snímek Taxi 121 je českým thrillerem, inspirovaným skutečnými událostmi z roku 2014, kdy sériový vrah připravil o život tři pražské taxikáře. Oficiálně policie přičítá vraždy jedinému pachateli, který je však veřejnosti stále neznámý.

Tragédie se stala impulsem k natočení thrilleru, který rychle vtáhne diváka do děje a nechá ho procítit celou škálu emocí
od strachu, přes odvahu, až po naději. Film poodkryje divákovi nejen možný důvod, proč pachatel vraždil, ale především
mu nabídne intenzivní příběh mladého manželského páru Matěje a Lucie (Filip Tomsa a Lenka Zahradnická), který se nevzdá
ani ve chvíli, kdy už nemá před sebou prakticky žádnou budoucnost…

Taxi 121 je celovečerním debutem mladého režiséra Dana Pánka, který předkládá svou verzi událostí, jež před dvěma
lety otřásly českou společností. Zároveň má však ambice zaujmout i všechny diváky poctivých thrillerů. (Bohemia MP)

 




Recenze: Taxi 121

Kinobox.cz
50%

Meditativní thriller (to jsem vymyslel já!) Taxi 121 (2016) je celovečerním debutem Dana Pánka (28 let). A řekl bych, že se vyplatí jeho budoucí tvorbu sledovat, protože je zřejmě schopen natočit působivý film, pokud bude mít k dispozici vhodný scénář a vhodné herce. Což se bohužel v tomto případě nestalo (a je to částečně jeho chyba, protože spoluvybíral herce a je spoluautorem scénáře).


hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Český Collateral. Má to atmosféru - skoro každá scéna z taxi. Kór když si pak přisedne pak Sitek.. Co filmu ale sráží nohy je všechno ostatní, tzn prostřihy na přítelkyni a boužel i ten zbytečný překombinovaný závěr. Jinak fakt dobrý.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7.5
Na debut jde o velmi dobrý thriller s vynikajícím Filipem Tomsou v hlavní roli. První část, zabývající se životem taxikářů v Praze, je poněkud zdlouhavá a mírně nudící, ale posléze po tomto pomalejším rozjezdu se divák dočká skutečně pravého thrilleru se vším všudy. Je to dramatický příběh (bohužel s otevřeným koncem), který vybudí emoce na nejvyšší možnou míru. A vzhledem k tomu, že to celé není smyšlenka, to s člověkem otřese tím víc.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Na české poměry slušný thriller, chcete-li. Tomsa nijak nezáří, jako obvykle, ale role mu sedla. Sitek se svým démonickým hlasem táhne více méně celý film. Flashbacků bylo až moc a byly matoucí a zbytečné. Kombinace hudby a hlasů absolutně nevyvážená, chvílemi jsem pořádně nerozuměl, co říká. Škoda konce, který je opět WTF, ale budiž, buďme rádi aspoň za něco, co se dá, neřekl bych srovnávat se zahraničním zbožím, ale snaha se cení. Závěrem za mne spokojenost, je to spíše mezi 3 - 4 hvězdami.


Dodatečné informace

Původní název:
Taxi 121 (více)
  • Česká republika Taxi 121
Premiéra v ČR:
1. 9. 2016
Distributor:
Bohemia Motion Pictures
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch