The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years

72%
The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years

Oscarový režisér Ron Howard (Apollo 13, Šifra mistra Leonarda, Rivalové, Inferno) přinese na filmová plátna příběh kapely, která změnila svět - THE BEATLES. Tento jediněčný filmový projekt autenticky zachycuje období jejich koncertních let 1962-1966 z perspektivy samotných členů The Beatles. Film přinese exkluzivně rozhovory s členy skupiny a také doposud nezveřejněné záběry. (Mirius FD)




Recenze: The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years

Kinobox.cz
80%

Ovšem to, co nám film nabídne, je zpracováno excelentně. Tak excelentně, že spoustě diváků asi ani nedojde, jak obtížné bylo třeba napasovat nově remasterované nahrávky na nejstarší amatérské filmové záznamy koncertů tak, aby to vypadalo, že při nich slyšíme kontaktní zvuk ve slušné kvalitě. Nebo přebaly alb a staré fotografie, které jsou nenápadně decentně "rozpohybované".


Pete69
Pete69
29 761 bodů
9
Kdo by neměl rád alespoň jednu píseň od Beatles.. a kdo říká, že ne, ten sám sobě ve skrytu duše lže :) Tohle se opravdu povedlo a chtělo to dost citu k poskládání celku. Dokument plný jejich písní, výpovědí jejich členů a záběrů ze zákulisí i z koncertů... prostě perfektně poskládaný dokument. 90%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Klidně to mohlo být ještě 3x tak dlouhé, aby to zabralo i zbytek historie Brouků. Fakt paráda, Howard se vytáhl, na druhou stranu měl po ruce taky prvotřídní materiál. Jak říkám, na tohle bych se dokázal dívat hodiny.
lukas
lukas
1 523 bodů
8.5
Perfektní záležitost! Dokument s důslednou dramaturgií, bohatými archivy, výpověďmi a příběhem. Snímek se věnuje beatlesácké koncertní jízdě v letech 1962-1966, kdy chlapci jeli 8 dnů v týdnu a vše se měnilo před očima. Z dokumentu mi nejvíce utkvěl v hlavě pohled na newyorský Shea Stadium, kde Beatles hráli v roce 1965 pro 55 tisíc lidí. Pohled na čtyři brouky, jejich neskutečně masivní aparaturu a davy fanoušků působí dost bizarně. Jelo to samospádem a je obdivuhodné, že se po těch záležitostech nepropadli k drogové či jiné závislosti, řekli dost a zavřeli se do studia, aby natočili přelomová alba. Horký kandidát na dokumentárního Oscara!


Dodatečné informace

Původní název:
The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (více)
  • Velká Británie The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years
Premiéra v ČR:
15. 9. 2016
Distributor:
Mirius Film
Země původu:
Velká Británie, USA
Tržby:
12,28 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění