The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years

72%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 372 bodů
9
Kdo by neměl rád alespoň jednu píseň od Beatles.. a kdo říká, že ne, ten sám sobě ve skrytu duše lže :) Tohle se opravdu povedlo a chtělo to dost citu k poskládání celku. Dokument plný jejich písní, výpovědí jejich členů a záběrů ze zákulisí i z koncertů... prostě perfektně poskládaný dokument. 90%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Klidně to mohlo být ještě 3x tak dlouhé, aby to zabralo i zbytek historie Brouků. Fakt paráda, Howard se vytáhl, na druhou stranu měl po ruce taky prvotřídní materiál. Jak říkám, na tohle bych se dokázal dívat hodiny.
lukas
lukas
1 523 bodů
8.5
Perfektní záležitost! Dokument s důslednou dramaturgií, bohatými archivy, výpověďmi a příběhem. Snímek se věnuje beatlesácké koncertní jízdě v letech 1962-1966, kdy chlapci jeli 8 dnů v týdnu a vše se měnilo před očima. Z dokumentu mi nejvíce utkvěl v hlavě pohled na newyorský Shea Stadium, kde Beatles hráli v roce 1965 pro 55 tisíc lidí. Pohled na čtyři brouky, jejich neskutečně masivní aparaturu a davy fanoušků působí dost bizarně. Jelo to samospádem a je obdivuhodné, že se po těch záležitostech nepropadli k drogové či jiné závislosti, řekli dost a zavřeli se do studia, aby natočili přelomová alba. Horký kandidát na dokumentárního Oscara!
Ciiiri
Ciiiri
949 bodů
7.5
Jako jo, vtipné, hezké, plné písniček... Pro mě takový průměr... Ale vzala jsem na to svého taťku, který Beatles miluje a byl z toho fakt jako fakt nadšený. A prý i spoustu věcí nevěděl. Moc se mu to líbilo.. takže asi tak, pro fanoušky bomba a super... :-)
tedoun
tedoun
923 bodů
8.5
Beatles mají asi ohromné štěstí na modré planetě, že po téměř padesáti letech nejsou zapomenuti. I mlada generace miluje Beatles protože je to kapela zázraku. Skvělá hudba,zábavné dialogy,perfektní hudební doprovod. Jeden ze 1000 filmů, které musíte vidět, než umřete.
knihovna1
283 bodů
10
Kdo má rád Beatles-povinně shlédnout. na dokument jsem se velmi těšila. Film mě nabil, má šťávu, která na vás přeleze z plátna a chce se vám řvát s fanoušky na stadionu. Tady vidíme, že je Beatles ikonou nepřekonatelnou, a že jejich muzika pořád platí. Ve filmu jsou fota a hlasy, které nelze nikde vidět a slyšet.