Městečko Fortitude

71%
Městečko Fortitude

Fortitude je místo, jaké nikde jinde na zemi nenajdete. Obklopuje je divoká krása polární krajiny a jeho budoucnost ozařuje příslib Arktidy plné příležitostí, bohatství a objevů. Fortitude je jedno z nejbezpečnějších městeček na zemi. Nikdy tam nedošlo k násilnému trestnému činu. Až teď.





hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Za dvě. Trošku i z lítosti, protože jsem tomuhle seriálu dost věřil, poctivě ho na primě každý týden vyhlížel a nakonec jsem byl po tom všem humbuku kolem docela zklamaný. Ale na natolik, abych tuhle severskou mysteriozní depku úplně odstřelil. U druhé série už ale asi nebudu.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7
Má to hodně mezer (narativní struktura je minimálně sporná, nemluvě o některých nadbytečných odbočkách), ale hutná atmosféra, velmi specifické prostředí a skvělé obsazení z toho dělají téměř seriálovou událost. Jasně, pokud se člověk nenaladí na určité "X-Files prvky", může v jeho očích hodnocení Městečka Fortitude hodně padnout. Ale byla by to škoda. Dílčí aspekty jsou totiž vpravdě geniální. "Tady se neumírá, protože zde nemůžeme pohřbívat. Musíte umřít jinde". Cool! 85% 2. série: Na návrat do Fortitude jsem se hodně těšil. Bohužel se tvůrci dějově i v rámci vývoje postav vydali směrem, který mi extrémně nesedl. Neříkám, že je tu něco přímo špatně. Scénář, režie, herecké výkony, to vše má pořád vysokou kvalitu. Ale někdy si zkrátka lidé přestanou rozumět, protože se vyvinou každý jiným směrem. A to je ve zkratce můj "vztah" s druhou sérií. Balím proto kufry a s městečkem Fortitude se nadobro loučím. Nic tu pro mě nezbylo. 60%
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Tohle vypadá na opravdu pekelnou jízdu! Velmi suprová atmosféra arktického klimatu ve sklíčeném prostředí malého městečka téměř odstřihnutého od okolního světa. Myslím, že to je rozjetý opravdu skvěle. Jsou tam prvky kriminálky, dramatu s mysteriózním nádechem. K tomu je tu dobrá herecká skvadra, tudíž na edně dávám tento seriál do oblíbených. Zařazuji se mezi pravidelné diváky, protože vím že to bude stát za to.


Dodatečné informace

Původní název:
Fortitude (více)
  • Velká Británie Městečko Fortitude
  • Velká Británie Fortitude
Země původu:
Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch