Spojenci

74%
Spojenci

Když máte v rámci válečné operace předstírat, že tajná agentka, kterou jste právě potkali, je vaše manželka, neměla by být krásná. Mohlo by to mít dalekosáhlé následky. Nejen pro dva lidi, ale pro celý svět. Oscarový režisér Robert Zemeckis, tvůrce Forresta Gumpa a Trosečníka, vrhnul Brada Pitta a Marion Cotillard do světa, v němž může láska skončit vlastizradou.

Píše se rok 1942 a Max Vatan (Brad Pitt) seskakuje padákem do dun marocké pouště s cílem zabít v Casablance německého velvyslance. V městě se setkává s Francouzkou Marianne (Marion Cotillard), která má hrát roli jeho manželky a pomoci mu se splněním jeho mise. Předstírání manželské intimity a zamilovanosti postupně přeroste v opravdovou vášeň, a proto po ukončení operace společně odjedou do Londýna, kde se vezmou, válce navzdory. Jejich rodinné štěstí trvá jen do chvíle, kdy se Max dozví, že i tohle může být jen důmyslná hra, která by ve finále mohla výrazně ovlivnit výsledek Druhé světové války. V tu chvíli začíná jeho zoufalý hon za pravdou a za nadějí, že to, co o jeho ženě tvrdí jeho nadřízení, není pravda. (Cinemart)




Recenze: Spojenci

Kinobox.cz
70%

Klíčící láska dvou nadpozemsky elegantních lidí v okupovaném městě uprostřed pouště a uprostřed nebezpečí... Ano, o to tady jde, a je příjemné se na to dívat. Je to nostalgické, mírně naivní, ne vždycky úplně logické... Ale funguje to a líbilo se mi to snad i víc než Casablanca.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Spojenci jsou pro mne takovým jiným filmem než jsem u Zemeckise zvyklí. Nejspíše to bude stylem vyprávění,protože po technické stránce je film samozřejmě dokonalý. Při sledování jsem si kolikrát vybavil film Casablanca. Snímek je od první minuty napínavý a vztah mezi Pittem a Cotillard působí reálným dojmem. Spojenci dlouhou dobu skrývají svou pravou tvář a nechtějí prozradit kdo je tím zrádcem. Mnohokrát tak nabídne scénu,kterou si můžeme vyložit více varianty. Vše se však postupem času rozuzlí a finále končí dle divákova očekávání. Jak už jsem jednou zmínil, Spojenci jsou pro mne takovou moderní verzí Casablancy ve které se opět setkáváme s příběhem o nenaplněné lásce.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Velmi pěkné špionážní drama z druhé světové války. Tempo je sice pomalé, chvílemi až vleklé, ale to je asi jedinou drobnou vadou na kráse filmu. Vizuálně moc pěkné, nad scénářem někdo přemýšlel. Brad Pitt nezklamal a závěr ač silně romantický se povedl. Jako celek je tento snímek opravdu velmi povedený.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Stylový a svým způsobem emoční thriller z období 2. světové války mající naprosto pevný scénář, velmi dobré herecké výkony, výbornou kameru a vizuální efekty, za kterými stojí opět české ÚPP. Vlastně se jedná o romantický příběh dvou agentů, plný nerozhodnosti a přesvědčení. Příběh založený více na důvěrném vztahu, než na jejich odvážných činech. Robert Zemeckis přinesl snímek, jaký tady snad ještě nebyl. Mírná dramatizace, plynulejší a nespěchající tempo a stálá atmosféra přináší z válečného žánru skutečně netradiční nevšední zážitek. Brat Pitt a Marion Cotillard v hlavních rolích předvedli herecký výkon, že je nejeden divák na pochybách, zda charaktery svých postav vyobrazili tak jak jsou a nebo se jedná o nepřesvědčivý ponurý výkon. Ale to už u pomalejších filmů tak bývá. A tak tu máme oslnivé romantické špionážní drama mající v sobě takovou jiskru, že filmoví fanoušci válečných filmů tohle vezmou obloukem. Pro ně bude snímek spíše příliš ambiciózní.


Dodatečné informace

Původní název:
Allied (více)
  • Velká Británie Spojenci
  • Velká Británie Allied
Premiéra v ČR:
26. 1. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Velká Británie, USA
Rozpočet:
85 mil. USD
Tržby:
119,52 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Spojenci je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch