Inkarnace

52%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4
Těch hororů je v poslední tobě tolik a všechny jsou na jedno brdo. Pokaždé se hlavní hrdina na závěr obětuje,aby zcela cizí rodina mohla v poklidu žít dál. Aaron Eckhart je fajn,ale kývnout na tento film byla velká chyba. Jeho role měla být obsazená nějakou neznámou tváří,kterou by nemuselo mrzet,že se upsala takovému projektu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Vymítačská rutina, která si bere to základní z klasických filmů a navrch přihazuje trochu toho inception. Moc atmosférické to není, ale ta délka je tak akorát, abych se nezačal nudit.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Relativně mladý režisér Brad Peyton, kterému se podařilo hned dvakrát po sobě zasáhnout pokladny diváckými hity s Dwaynem Johnsonem alias Rockem změnil žánr a výsledek je na světě. Základní změnou v žánru vymítacích filmů je to, že v tomto filmu není kněz – exorcista a postava Setha Embera se výrazně vymyká žánrovým schématům. Ember je také hnán poněkud jinými pohnutkami, než je běžná pomoc bližnímu. Výsledek ovšem při vší snaze odlišit se od filmu Vymítač ďábla obsahuje hned několik scén, které jsou zajímavé jen tím, že ho kopírují. On toho scenárista stejně asi hodně viděl - Insidious, Vymítače, Chraň nás od zlého atp. Za Carice van Houten a Aarona Eckharta je třeba přičíst body k dobru i za posun v žánrovém klišé, ze kterého se ale nakonec nepovedlo vybřednout. Dobrá jednohubka, nic víc.