Inkarnace

52%
Inkarnace

Jedenáctiletý Cameron (David Mazouz) se znenadání začíná chovat podivně. Uzavírá se ve svém pokoji, mluví zvláštními pradávnými jazyky a vykazuje i další příznaky posedlosti. Jakmile to jeho matka (Carice van Houten) zpozoruje, spojí se s odborníky z Vatikánu, kteří za chlapcem vyšlou specialistku na podobné případy, která si na pomoc přizve Dr. Setha Embera (Aaron Eckhart) a jeho tým. Dr. Ember má totiž jedinečnou schopnost, kdy při léčbě posedlých osob vstupuje přímo do jejich mysli a v ní čelí zosobněnému zlu způsobujícímu pomatení mysli. Nepovažuje se za tradičního vymítače ďáblů, ale spíše za jistého „uklízeče“. A jeho chvíle nastává tehdy, když selhává veškerá dosavadní snaha tradičních exorcistů.

A tento okamžik nastal právě u malého Camerona. Dr. Ember vstoupí do jeho podvědomí, v němž démon drží chlapce v zajetí v imaginárním světě snů. Ukáže se, že tento ďábelský protivník je mnohem silnější, než Ember čekal. Navíc jej pronásleduje nejen lstivý a zákeřný démon, ale i jeho vlastní traumatická minulost. Ember musí nasadit veškeré své schopnosti a možná i život, aby přemohl démona a chlapce zachránil. (Cinemart)




Recenze: Inkarnace

Kinobox.cz
40%

A co je ještě překvapivější, celý film vypadá velice lacině. Pokud se těšíte na "boje ve snech", tak budete šeredně zklamáni, protože "snové světy" jsou vesměs nějaké opuštěné sklepní chodby, strašidelně nasvícené barevnou žárovkou. Opravdu jedinými pozitivy tohohle zcela zapomenutelného filmu jsou Eckhart a jeho základní námět (nikoliv scénář).


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4
Těch hororů je v poslední tobě tolik a všechny jsou na jedno brdo. Pokaždé se hlavní hrdina na závěr obětuje,aby zcela cizí rodina mohla v poklidu žít dál. Aaron Eckhart je fajn,ale kývnout na tento film byla velká chyba. Jeho role měla být obsazená nějakou neznámou tváří,kterou by nemuselo mrzet,že se upsala takovému projektu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Vymítačská rutina, která si bere to základní z klasických filmů a navrch přihazuje trochu toho inception. Moc atmosférické to není, ale ta délka je tak akorát, abych se nezačal nudit.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Relativně mladý režisér Brad Peyton, kterému se podařilo hned dvakrát po sobě zasáhnout pokladny diváckými hity s Dwaynem Johnsonem alias Rockem změnil žánr a výsledek je na světě. Základní změnou v žánru vymítacích filmů je to, že v tomto filmu není kněz – exorcista a postava Setha Embera se výrazně vymyká žánrovým schématům. Ember je také hnán poněkud jinými pohnutkami, než je běžná pomoc bližnímu. Výsledek ovšem při vší snaze odlišit se od filmu Vymítač ďábla obsahuje hned několik scén, které jsou zajímavé jen tím, že ho kopírují. On toho scenárista stejně asi hodně viděl - Insidious, Vymítače, Chraň nás od zlého atp. Za Carice van Houten a Aarona Eckharta je třeba přičíst body k dobru i za posun v žánrovém klišé, ze kterého se ale nakonec nepovedlo vybřednout. Dobrá jednohubka, nic víc.


Dodatečné informace

Původní název:
Incarnate (více)
  • USA Inkarnace
  • USA Incarnate
Premiéra v ČR:
15. 12. 2016
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
5 mil. USD
Tržby:
6,34 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění