Komorná

76%
Komorná
Komorná je korejský film na motivy knihy Zlodějka od spisovatelky Sarah Walters. V 30. letech 20. století byla Korea okupována Japonskem, v této době také žije na korejském venkově japonská šlechtična Hideko, kterou tu ukrývá její strýc a čeká až dospěje, aby si ji mohl vzít a dostat se k jejímu jmění. Jednoho dne dostane Hideko novou komornou, dívku Suk-hi, kapsářku, kterou si najal podvodník vydávající se za japonského vévodu. I jeho cílem je Hideko a její majetek. Nikdo z zúčastněných ale jaksi nepočítal s tím, že to mezi oběma dívkami začne jiskřit...



Recenze: Komorná

Kinobox.cz
70%

Ale film je natočen tak zvláštně, a řekl bych "odvážně", že je těžké odolat jeho kouzlu, obzvlášť když se po 40 minutách začne konečně pořádně rozjíždět. Komorná obsahuje několik výborných scén a spoustu výborných okamžiků. Ale neškodilo by, kdyby ji Park natočil trochu ukázněněji a promyšleněji.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Hodně silný film, skvělá režie i scénář, byť ten není rozhodně originální. Atmosféra Japonska/Korey a jeho doktrína však dodává snímku jedinečnou atmosféru. Je to surové drama se silným erotickým nádechem. Napětí, pastva pro oko i skvělý závěr.. to je Komorná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Celou dobu jsem přemýšlel, jestli si Park uvědomuje, že dramatizuje vlastně jen jednu z těch perverzních povídek, které nutí strýc číst nejprve svou ženu, pak neteř. Když na konci vyloženě zvoní rolničky na oznámení happy endu, došel jsem k názoru, že asi ano. Ale že to vlastně nic moc nemění na mělkosti a lacinosti toho všeho. Kouká se na to hezky, docela mi to uteklo, ale vlastně je to celkem sázka na efekt - je to moc "hezký" film na to, aby byl dotažený. K tomu, abych se na to napojil, mi chyběla nějaká zdrcující chvíle. Ani to řezání prstů moc nebolelo. 70 %
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Vlastně docela klasické drama, kde hnacím motorem jsou láska a peníze, s několika nečekanými twisty, zabalené do exotického a lehce erotického obalu. Park mě rozhodně nezklamal, i přes tu stopáž Agasshi vůbec nenudí, malé výhrady jen k mírně překombinovanému konci.


Dodatečné informace

Původní název:
아가씨 (více)
  • Jižní Korea Komorná
  • Jižní Korea 아가씨
  • Jižní Korea The Handmaiden
Premiéra v ČR:
11. 8. 2016
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Jižní Korea
Přístupnost:
18+
Čeština:
Komorná je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch