Poslední zúčtování

58%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Čistá devadesátková akční pecka,která po pár minutách šlápne na plyn a drží ho až do samotného konce. Přepálenost hraje prim a tak to mám u takových filmů rád. Navíc mám rád fotbal,takže se mi tvůrci trefili do vkusu rovnou dvakrát. Dave Bautista je sice pořádný řízek,ale hodně průměrný herec. Dost mi svým "výkonem" připomíná The Rocka v začátcích. Každopádně zde to bylo hlavně o akci a tu zvládá dost dobře. No a dialogy s mimikou ať si řeší někdo jiný.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
Čistě průměrný akční film s klasickým dějem několikrát viděným. Spousta klišé a nesmyslů viz rozpaléná fritéza v opuštěné kuchyni.. Pěkné je, že teroristé jsou opravdu nekompromisní a neberou si servítky. Všude obrovské hory chodících svalů, občas slušná akce.. jinak pro mě typické předvídatelné béčko.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Jak je tímto snímkem vidět, akční dějová šablona dle filmové pecky ´Smrtonosná past´ je stále ještě v kurzu. Když si to zrekapitulujeme, tak Bruce Willis se coby John McClane teroristům postavil nejdříve v mrakodrapu (1988) a později na letišti (1990). V roce 1992 si něco takového zkusil i Steven Seagal a to snímkem ´Přepadení v Pacifiku´, kde se postavil teroristům jako kuchař a elitní vojenský specialista Casey Rybak na válečné lodi a i u něj se jednalo o naprostý vrchol jeho herecké kariéry. A přišel rok 1995 a snímek ´Náhlá smrt´, kde se pro změnu na hokejovém stadionu vydováděl Jean-Claude Van Damme v roli hasiče pod jménem Darren McCorde. (McClane - McCorde. Náhoda?). To už sice takovou peckou nebylo, ale dejme tomu. Dalo by se pokračovat, ale tady se už zastavme. Snímek ´Final Score´ (Finální skóre) je totiž tomu Van Dammovýmu podobný jako vejce vejci. Jen se hokejový stadion zaměnil za fotbalový, jiná záminka teroristů a hlavní hrdina nejde na stadion se svým synem, jako Van Damme, ale se svou neteří. A onoho hlavního hrdinu si s vervou sobě vlastní tentokrát s chutí zahrál Dave Bautista, jako Michael Knox coby bývalý voják s bojovými dovednostmi. Dějová šablona je tedy ještě jednou naprosto stejná a tím by se dalo skončit. ´Final Score´ vs. ´Sudden Death´ Který je lepší a který horší? Těžko říci. ´Sudden Death´ je snímkem své doby a ´Final Score´ se k tomu jen vrací. Takže se jedná o pouhopouhý filmový styl staré dobré akční práce 90. let, což znamená zcela bez monstrózních CGI efektů, jaké jsou v dnešní době obvyklé. Ne, o špatný akční film se v žádném případě nejedná. Jen připomíná svým vyzněním dávné časy 90. let. A na tom přeci nic špatného není.