Hon na pačlověky

76%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Jen těžko můžu slovy vyjádřit jak moc mne tento snímek překvapil. Samozřejmě v tom nejlepším slova smyslu. Předchozí Waititiho snímek mne vůbec nezaujal a co hůř,tak mne strašně nudil a to se jednalo prosím o komedii. Snad i proto jsem s Honem na pačlověky dlouhou dobu váhal než jsem si ho pustil. Po shlédnutí musím konstatovat,že to bylo výborné. Skvěle jsem se pobavil a místy i od srdce nasmál. Film stojí na 5 stěžejních bodech jenž jsou 1.Krásná Novozélandská příroda 2.Sam Neill jako věčně nasranej strejda 3.Hudební podklad 4.Julian Dennison jenž je skvělý v každém ohledu 3.Vynikající scénář,který skvěle ukazuje sílu přátelství a kontrast svobody s dnešním moderním světem. Jsem naprosto spokojený!
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Zajímavý příběh problémového kluka a jeho svérázného skoroopatrovníka a samorosta v jedné osobě. Film je plný zvláštního humoru a zajímavých scén. Nejvíce si mě získal svým ledovým klidem a přirozeností mladý hrdina. Film není žádná extra bomba, ale je svérázný a zajímavý.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Baví mě Waititiho verva, se kterou oživuje existující koncepty. Nebojí se nařčení z neoriginality, nesnaží se dokázat divákovi, že nabízí "víc". Místo toho takřka k dokonalosti dovádí něco, co k ní doposud nebylo přivedeno právě proto, že se filmaři báli takové čistoty provedení. K tomu mě navíc baví Waititiho budování filmového světa, která zjevně není zcela realistický, ale není ani přímo nadrealistický - zkrátka cosi mezi, co překvapivě funguje. Plus sympatické postavy. Plus dokonalý timing.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Bizarní. Hodně zvláštní komedie, místy fakt dobrá, ale postupem času mi ty nesympatické postavy vadily čím dál víc. Takže vlastně stejný problém jako u Co se děje v temnotách.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Waititi to má v sobě. Film, který je po celou dobu prvoplánovou a nepolevující kritikou zakomplexovanosti a sterility současného světa, ale zároveň nepřestává chrlit zábavné dějové zvraty, metaforické nápady a sem tam i parádní hlášky, které mi zůstanou na mysli ještě dlouho. A kde nestačí čitelně nalajnovaný vývoj jednoduchého příběhu, tam pomáhá dobře fungující chemie mezi svévolným Rickym a zatvrzelým Samem Neillem, který si připisuje další nezapomenutelnou roli. Vyzbrojen salvou filmových odkazů unikl Waititi do divokého území nekonečné ironie a nadsázky, kde se neztratil, ale dokázal sloučit záměrnou dějovou extravaganci a ztřeštěnost s chytrou komorní story, která sice nedosáhne žádné myšlenkové inspirativnosti, ale na povrchu je tak zábavná a funkční, že by se řada nezávislých autorů mohla učit. Doufejme, že se Taika v Hollywoodu nespálí...
Toren
Toren
5 165 bodů
8
Taika mě baví čím dál víc. A tohle bylo rošťácky kouzelné.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
9
Výborná záležitost a velmi milé překvapení. Waititiho Co děláme v temnotách byl také dobrý snímek, ale nebyl zdaleka tak povedený a vtipný jako tohle. Film baví od prvního setkání Rickyho s jeho adoptivními rodiči a dobrodružství, které prožívá vyloženě městské dítě v divočině je úžasný. Vřele doporučuji!
Ghost Dog
317 bodů
7.5
Další originální počin Taika Waititi, novozélandského tvůrce, který na sebe upozornil již s What We Do in the Shadows a nyní dostal první blockbusterovou práci u pokračování Thora. Malý svérázný film odehrávající se v krasné přírodě Nového Zélandu nebyl sice tak vtipný jako dokument o upírech, ale určitě pobaví.
Filmová Andulka
Filmová Andulka
6 bodů
10
Na prvý pohľad pre mňa nesympatická hlavná postava si u mňa veľmi rýchlo našla miesto a to priamo v mojom srdiečku. Film má len jednu chybu a tou je nenápadný názov, ktorý vás pravdepodobne nezaujme, no naozaj, dajte tomu šancu... Nebudete ľutovať. Postupná gradácia deja, ktorá vás nebude nudiť, veľmi vtipné stvárnenie aj nevtipných momentov, pričom humor nie je tlačený nasilu, naopak, je veľmi spontánny. Krásna scenéria a zopár silných scén, pri ktorých sa aj nejaká tá slzička objaví. Či už k večeru s rodinou, (ktorá má zmysel pre humor) alebo rande s priateľkou, tento film vrelo odporúčam 🩷
  • postavy
  • scenéria
  • dej
  • humor
  • rozuzlenie
  • zápletka
  • nenápadný názov