Týpci a zbraně

74%
Týpci a zbraně

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)




Recenze: Týpci a zbraně

Kinobox.cz
70%

Jde o poměrně zručně natočený film, u kterého bych se nedivil, kdyby šlo o nějakou lacinou televizní produkci z Netflixu v produkci Stevena Soderbergha (například). Je ovšem podstatně lepší, než podobně laděný Obchodník se smrtí (2005) s Nicolasem Cagem.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Skvělý snímek a ještě lepší životní příběh dvou mladíků,kteří využili místečka na trhu a stali se z nich překupníci zbraní. Nedovedl jsem si představit jak to Todd Philips pojme,aby to dokázal barvitě odvyprávět,ale díky humoru to zbytečně nezlehčovat. Výsledek je dobrým mixem vtipu - akce a dramatu ve kterém ani jeden jmenovaný nehraje prim,ale spíše se dobře doplňují.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Pěkný film o reálných překupnicích zbraní. Motto filmu sedi: Prachy, korupce i americký sen. Miles Teller se mi hodně líbil a role mu opravdu sedla. Je to sice klasický snímek o "šťastlivcích", kteří shodou náhod a metodou jdeme přes mrtvoly zbohatnout, ale jako celek to funguje velmi dobře. K důležitým okamžikům si navíc poslechnete skvělý a dobře zvolený song.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Jedno je jisté. Komu se líbil snímek z roku 2005 ´Obchodník se smrtí´, je reálná šance, že se mu bude zamlouvat i tento snímek. Konflikty, válka a smrt. Není nic, na čem by se nedalo vydělat miliony a miliony dolarů. Jak je na začátku příběhu jasně řečeno, válka hýbe ekonomikou. Nic není náhoda, nic není jen tak. Vše má svůj daný záměr. Snímek natočený dle skutečného příběhu, ale to berme z rozvahou. Jelikož v tom figurovaly i ty nejvyšší vládnoucí posty Pentagonu, ne vše se dostalo na veřejnost a v rámci dramatizace a zábavnosti filmu jako obvykle muselo dojít k úpravě. Ale i tak to stojí za shlédnutí a to už kvůli své morální výpovědi. Do vlastních řad však ale vyloženě nestřílí, což není ani divu. Svou razantní energií a neobyčejným humorem se celá tato plejáda hodně podobá snímku Martina Scorseseho z roku 2013 ´Vlk z Wall Street´, stejně jako u výše zmíněného snímku. Takže jde vlastně jen o to diváka pobavit a nic víc. Žádné drama, žádné napětí, žádné dechberoucí přestřelky či rvačky, prostě nic. Jen životní etuda dvou mladých lidí vědíc co, kde a jak, kteří toho náležitě s plnou vervou využijí. Samotný závěr ohledně toho, jak to nakonec všechno dopadlo, už ale vypadá jako naprosto neskutečný kýč. Jde o to, proč se to najednou z ničeho nic začalo vyšetřovat. Inu, jak se říká, proti gustu žádný dišputát. Nějak to zakončené být muselo. Snímek má svůj potenciál, ale záleží jen na divákovi, jak se k tomu postaví. Ještě jednou, jde jen o pouhopouhou filmovou zábavu a nic víc.


Dodatečné informace

Původní název:
War Dogs (více)
  • USA Týpci a zbraně
  • USA War Dogs
Premiéra v ČR:
18. 8. 2016
Distributor:
Freeman Entertainment
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
86,23 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Týpci a zbraně je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch