Vlak do Pusanu

74%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Tak i Jižní Korea přidává svůj dílek do skládačky jménem Zombie žánr. Film se na začátku tváří zcela nevině,ale dlouho mu to nevydrží. Po pár minutách se totiž vše příšerně zvrhne a film tak nabírá zběsilé tempo,které poleví snad až v samotném závěru.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Opravdu ryzí Korejská Zombie řežba, u které ale tvůrci přemýšleli a ke klasické zombárně přidali notnou dávku napětí. Hlavní hrdinové postupně překonávají překážky a tak se divák lépe vžije do jejich situace. Korejští zombíci navíc vypadají pro oko Evropana opravdu dobře.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Film, který je neustále v pohybu, i když to ne vždycky dává smysl. Jinak ale čistá žánrovka s trochou okaté alegorie. Její největší nevýhoda je, že se poněkud opakuje, ale dá s o zvládnout. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Dokud se všichni jenom řežou se zombíky, je to hodně dobré. Vždycky když ale postavy mezi sebou začnou něco řešit, je to peklo. Jak dialogové, tak i herecké. Mladý rejža má ale rozhodně talent.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Nechybělo zase tolik a nechal jsem se strhnout k hodnocení ještě vyššímu. Vlak do Pusanu má všechno, čím by se měl kvalitní zombie survival pochlubit, a díky vynalézavé režii plné neokoukaných nápadů a scénáři, který se umí i k těm skrz na skrz kladným hrdinům zachovat zcela nekompromisně a překvapivě, má chvílemi i něco navíc. Natočit to v Hollywoodu filmař typu Antoina Fuqui, je z toho obrovský divácký hit. Posledních dvacet minut jsem skoro nedýchal.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
7
Mám zombie témata hodně v oblibě a ocením jiný přístup než v mnou oblíbeném vrcholu v podobě The Walking Dead.. Vlak do Pusanu je hodně blízký některým herním zombie značkám a předává docela intenzivní zážitek, který diváka docela úspěšně zakotvuje do samotných scén.. Jednoduchý koncept, kdy vypukne zombie apokalypsa a partička všelijakých všedních hrdinů, kteří na podobně akčně vyhrocenou situaci vůbec nejsou připraveni... I přesto, že teda každá z postav je jen povrchním archetypem, jíž chybí hlubší prokreslení, které by prospělo jejich propojení s divákem.. Největším lákadlem a i výhodou je samotné klaustrofobické prostředí vlaku, které pěkně dusí celý příběh svým tísnivým prostorem, jen si tvůrci moc neumějí s prostředím vyhrát a je pro ně největším vysvobozením, když postavy vypustí ven na nádraží... Klíčovým elementem snímku je jeho emoční stránka, jež pracuje na poli upadajícího vztahu dcery a otce, jen prakticky každé vsunutí téhle dynamiky do příběhu je citové vydírání, v němž ale není moc prostoru pro opravdu zničující rozhodnutí, jelikož tvůrci mají strach opravdu jednoho z nich divákům odebrat, proto když se tohle v závěru šťastně uzavírá, kompletně to jde mimo mě... Fajn žánrová jednohubka, která by ale potřebovala dát postavám větší prostor a především se rozhodnout, jestli jde o akci, anebo o sociální kritiku.. 70%
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
0
Na tomhle filmu se vychvaluje hlavně osobnostní vývoj hlavního hrdiny. Ani ten však za moc nestojí. Jednak je předvídatelné, že k tomu dojde (samotná jeho malinkatá dcerka mu tak vyspěle nastavuje zrcadlo tím, jak mu promlouvá do duše: "Tak proto tě maminka nechala. Staráš se jenom sám o sebe." - nevěrohodné) a druhak ten samotný průběh povahové změny není příliš interesantní. Všechny ostatní aspekty považuji za obdobně neuspokojivé. Nenacházím nic působivého v obsahu ani formě. Nebyla to zábava a myšlenkově to též bylo prázdné. Respektive tou myšlenkou je, že když si budeme pomáhat, držet při sobě a občas se někdo obětuje, tak máme mnohem větší šanci na přežití. Takhle mi to však zní lépe, než to akcentované v ději. Výsledkem byla ztráta času - proto odpad.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7
Kříženec Světové války Z a Snowpiercera, který šlape především ve své první polovině, kdy má film ohromné tempo a současně nechybí několik osvěžujících nápadů (výborné je využití tunelů). Bohužel, v druhé polovině to začne být přeci jen příliš béčkové a předvídatelné (nechybí otrvaná záporná postava, která se postará o to, že umře řada jiných postav). Přesto převládají pozitivní pocity, kdy lze s klidným svědomím označit Train to Busan za to lepší, co v poslední dekádě v žánru vzniklo.
  • dynamická režie
  • dravé zombie
  • sympatičtí hrdinové
  • slabší druhá polovina
  • tupý béčkový záporák
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Dokonalý kříženec Snowpiercera a Světové války Z. Super rychlí korejští zombíci ve vlaku, co víc k tomu dodat. Akční scény nejen dobře natočené a že jich tam je požehnaně, ale i napínavé, hlavně to plížení mezi zombíkama :-) 84%
slord
slord
3 832 bodů
8
Fajn zombie záležitosť, ktorú som si celkom užil. Postavy nie sú moc dobre prekreslené, zombíci sa správajú podľa toho ako to práve vyhovuje dianiu vo filme, ale po dlhšej dobe je to z tohto subžánru film, ktorý ma bavil a aj napriek nejakým nedostatkom má u mňa palec hore. 7/10