Bezva ženská na krku

68%

Komentáře a recenze 44

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Bezva ženská na krku dokazuje,že to s českou kinematografii ještě není tak zlé jak jsem si začínal myslet. Příjemná letní komedie s výborným Ondou Vetchým v hlavní roli.Po celých 97 minut panuje příjemná atmosféra a i když se zrovna nebudete popadat za břicho,tak vám tahle ženská vykouzlí po celou dobu úsměv na tváři.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
I když tato komedie je jedna z těch povedenějších ( natočené za posledních 10 let ) stejně se nemůžu ubránit pocitu, že náš film směřuje do horoucích pekel. Ondřeje Vetchého považuji za současného TOP herce, přesto nemůžu dát filmu více, než 50%. Na Jiřího Langmajera ( krále českých "kýčkomedií" ) začínám být silně alergický.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Fain romcom, která měla ale přijít o nějakých 10-15 let dříve, aby se z ní stala klasika. Takhle to využití (dneska už ohraného) mustru, působí dost neoriginálně a do jisté míry bezradně. Navíc body nepřidává ta podivná vtipnost vedlejších postaviček (Malý, Táborský), která chvilkama tahá tohle dílko až ke klasickým Troškovinám. Naštěstí Vetchý je jako morous docela uvěřitelný, no a Petra Hřebíčková ta má hollywoodský úsměv.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Překvapivý komediální hit, který se povedl zejména díky tomu, že tvůrci ctí žánr, zbytečně se nepitvoří a vrší jednu přepálenou situaci za druhou. Ideální film do letního kina. Tohle je pro mě lidová komedie v tom nejlepším slova smyslu a velmi zdařilé obsazení Vetchý, Hřebíčková, Táborský, Langmajer, Kostková a sympaťandy Kostková a Boková.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Ano, takhle to má vypadat, vyždímaný příběh v takové míře, že to uspokojí opravdu každého. Hoffman dokázal, že na rozdíl od jiných, se nebojí trochu učit odjinud a prezentovat to do našich krajů film, o kterém je dobré vědět.
avenis
avenis
8 145 bodů
5
Báječné záběry, krásné scenérie, zajímavý rozjezd... až do té podivné hybridní veselice. To bylo jako co? Kombinace Haloweenu a pálení čarodejnic štrejchnutá moravskou tancovačkou, na které hraje cigánská kapela zo Slovenska? To už se mi chtělo zvracet. Pak zas chvílu dobrý, ale ten konec... člověk se podívá vedle sebe a má pocit, že je Škopková v "Slunce seno..." Btw, ta scéna na lavičce, to si "vypůjčili" z Nothing Hill. A co ten plakát? Samá krádež. No fujky! (2.11.2019)
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
6
Film z alternativního vesmíru, kde vesnice vypadá tak, jak by to chtěli lidé z velkoměsta. Není to urážející jako Ženy v pokušení a Muži v naději, které se nám snažili nabulíkovat, že promiskuita je naprosto fajn a přijatelná pro všechny,Bezva ženská na krku dokonce překvapí starosvětskou cudností. Ale celý tento film je zbaven stopy reality, pouze na to jde jiným směrem než předchozí snímky stejného produkčního týmu. __________ Romantická komedie je v zásadě velkoměstský žánr - jeho přesazení na vesnici ukazuje, že romantiku v Česku nedovedeme ukotvit v každodenní současnosti, ale jenom v iluzivním prostoru dětských vzpomínek, jak to asi mohlo vypadat kdysi dávno, ale prakticky nikdy nevypadalo. ___________ Jinak další český film do sbírky, který mezi líčí ideální páry tak, že si postarší muži vybírají výrazně mladší ženy a bere se to bezpříznakově jako norma (Vetchý/Langmajer-Hřebíčková 13-17 let; Postránecký-Boudová 25 let). Naopak progresivní je zobrazení lesbického páru, nad jehož existencí se už žádná postava vůbec nepozastavuje jako nad něčím nenormálním.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
8
Po hromadě českých sraček konečně nějaká komedie na normální úrovni... Krásně kombinuje dva rozdílné pohledy na svět a dohromady tvoří kopu zábavy. Po dlouhé dbě jsem se dokonce u komedie z čech zasmál, a toho si cením. Většina komedií teď akorát dokola kopíruje staré vtipy z jiných českých komedií.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7.5
Krásná příjemná komedie, která se dokáže odlišit od trapných Kameňáků a Babovřesků. Slušná podívaná, ne jako promiskuitní Muži v naději atd. Škoda jen, že ukázky ukázaly to nejvtipnější, ale i tak má film co nabídnout. Po celých 97 minut jsem se jen usmíval a nechal jsem se unášet. Po Teorii tygra ( i když se jedná o zcela něco jiného ) , letošní dva nejlepší filmy od čechů.