Atomic Blonde: Bez lítosti

66%

Komentáře a recenze 40

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6
Po úspěchu akční pecky John Wick se David Leitch vrátil s novým snímkem Atomic Blonde ve kterém prim hraje ženská hrdinka. Jenže zatímco u prvního jmenovaného měl snímek zcela jednoduchý děj a propracované akční pasáže,tak zde to trochu drhne. Scénář je zbytečně složitý a zcela jednoduchý příběh vypráví se zbytečnými oklikami. Akce je spíše průměrná a právě od té jsem očekával nejvíc. Nebýt dobrých herců,tak bych snímek ohodnotil snad ještě o nějaký ten stupeň hůře.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Atomic Blonde: Bez lítosti je pro mě typicky béčkový akční film. Mám ale pocit, že rozpočet a ambice byly vyšší. Davi Leitch mě v tomto případě spíše zklamal. Charlize Theron mi připadala místy až směšná a přehnané akční scény působily stejně tak. Americké pojetí rozděleného Berlína dopadlo velmi bledě. 60%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Zapomeňte na vtípky o blondýnkách, agentka MI6 Lorraine Broughton  je na to hodně silný kalibr. Vlastně je to takový protipól vytvořený dle představ mužů. Tedy prý, ale ruku na srdce, nemohlo by na tom být nějaký ten kus pravdy? Máme tu další snímek natočený na základě komiksu, dle zdrojů pět let starého, a doslova vypadá jako zjevení. Nejde totiž o žádnou další super hrdinku mající superschopnosti. Různých agentů už máme více než dost a tak je na čase to genderově změnit. A změna se povedla. Charlie Theron roli zvládla naprosto úžasně a tak to vypadá, že pánové mají v této pozici velmi silnou konkurenci. Příběh se odehrává v Berlíně na sklonku studené války a viditelně si na tom dali tvůrci záležet. Taková výprava věrně podchycující dobu dlouho vidět nebyla. Dějově se sází na klasiku. Je tu mikročip obsahující seznam tajných agentů, o který mají samozřejmě zájem obě strany barikády. A to by nebylo, aby se tu také nevyskytoval dvojitý agent. Takže vývoj děje krapet předvídatelný, což trochu zamrzí, ale na druhou stranu, proč do doby studené války vymýšlet kdejaké blbosti. Akční scény jsou pastvou pro oči. Choreograficky nejzdařilejší je postavená na jednom dlouhém záběru odehrávající se na schodišti budovy, kde své mistrovství prokázal i kameraman. A výkon Charlie? Všechna čest. Snímek není brán nijak vážně. Celá atmosféra se nese v zábavném tónu za pomocí písničkového soundtracku největších hitů oné doby. Buď jak buď, tady se zdařilo. Nová ženská akční hrdinka rozhodně má potenciál.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Bavil jsem se u tohohle špionážního thrilleru dost, jen ta překombinovanost byla dost na škodu (pořád nevím jestli jsem toho dabl agenta pochopil správně). Každopádně ta atmosféra obou stran Berlína byla fantastická. No a samozřejmě bojové scény na jedničku.
lamps
lamps
15 156 bodů
4.5
Leitch umí vymyslet a nasnímat kreativní akční sekvence a podat obstojnou retro výpravu, ale rozhodně nezvládá rozvíjet špionážní děj v tom smyslu, aby diváka jakkoli překvapil nebo podnítil jeho zvědavost. Nebýt very hot Charlize, by by to hodně velký průser, kde by se ta fyzicky vyčerpávající akční scéna bez střihu vyjímala jako jediný opravdu světlý, byť do nastoleného stylu zcela nezapadající prvek - takhle se vyjímá alespoň ještě vypiplaná lesbická scéna. Od režiséra druhého Deadpoola je to zatraceně málo.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Charlize Theron si moc chtěla natočit ženského Johna Wicka. Tento zabiják je sice super postava ale jeho dva filmy kromě akce neměli co nabídnout. A když chceš natočit Wicka musíš si přizvat spolu režiséra Davida Leitche, oprášit starý komiks a doufat, že to bude lepší než John Wick 1 a 2. Bohužel Atomic Blonde: Bez Lítosti trpí syndromem Johna Wicka. Charlize Theron je sice sympatičtější než Keanu Reeves avšak jinak jde v podstatě o Johna Wicka 2.5. Akorát bez Reevese ale namísto toho s Theron, v roce 1989 v Berlíně a...... s fajnovým McAvoyem? Akce je stejně jako ve Wickovi bezchybná. Uprostřed filmu se vyskytne neuvěřitelná scéna která trvá nepřetržitě 10 minut bez jediného střihu a Theron si neuvěřitelně užívá všechno to mlácení ať už ona rozdává rány někomu nebo někdo jí. James McAvoy je jinak oficiálně super herec. Po neuvěřitelném psychopatovi Kevinovi z Rozpolceného jde o jeho další roli kterou si McAvoy neuvěřitelně užívá. Toho chlapa víc. Hudba Tylera Batese hraje (samosebou se spousty hitů ze 80 let), Na plátně probíhá nejlepší lesbická scéna 21. století, jedna z nejlepších akčních scén roku a pomalu začíná hra s diváky. Co ale ještě obnáší syndrom Johna Wicka? Tam kde jsou úžasné akční scény chybí... Poutavý smyslplný děj? Dobře musím to trošku rozebrat... Film v podstatě probíhá jako výslech ve kterém Lorraine vypráví svůj poslední případ v Berlíně. Na konci filmu poté dojde k odhalení...... Které v podstatě nedává smysl? V podstatě jsem nepochopil jak se na konci mohlo stát to co se stálo. Možná jsem jenom nevšímavý ale opravdu mi nepřišlo, že mi to nějak do sebe zapadlo. Jak tam vlastně zapadla Lorraine, Percival či kdokoliv jiný. Atomic Blonde je mezi Johnem Wickem 1 a 2 na mezí. Rozhodně je lepší než John Wick 1 (Když si vzpomenu na finále mezi Reevesem a Nyqvistem je mi pořád k pláči) ale v podstatě Atomic Blonde chybí něco co by překonalo střílečku v zrcadlovém labyrintu z finále Johna Wicka 2. Fakt na pomezí. Dvojici Leitch-Stahelski dokážu ocenit díky akci. Ale chybí tomu.... všechno ostatní?
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Trochu odvážné. Velice akční a přitažené za vlasy. Ono je dost podivné, když je několikrát pobodaný chlap stále při síle a bojuje bez mrknutí oka, nebo křehká ženština tvrdě zbita mohutnými a silnými chlapi pořád stojí na nohou. Film je dobrý, tempo sedí, ale je celý takový suchý.
  • Akce
  • Zápletka
  • Scénář
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
5.5
Tady vážně netuším, jak k filmu přistoupit a ani hlava neví, jak sumarizovat myšlenky, které mi prolétají hlavou. Ten film je totiž tak proměnlivý, stejně jako názor na něj. Charlize Theron, ač jí to sluší a snaží se, nemůže zachránit překombinovaný děj, jehož expozice trvá skoro celou první hodinu a druhý akt se odbyde jednou akční scénou (i když nutno dodat, že tou nejlepší z celého filmu) a poté se zbytek dobelhá do finále, kde je snad víc konců než v Pánovi prstenů. Nejde sice upřít stylovost a cool momenty, ale i ty potřebují příběh, který je drží pohromadě. Navíc chválou u akce bych taky trochu šetřil, protože i když jde v rámci Hollywoodu stále o nadprůměr, tak čekání na další úder je viditelné a rušivé, stejně jako zápletka, která od akce spíš zdržuje. Atomic Blonde proto zůstane ve stínu svého bratříčka Wicka, který mi nabídnul neutuchající zábavu po celou dobu, kdežto tady jsem na konci doufal, že už to skončí a ono furt ne...
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
ak by tvorci zostrihali takych 15 minut plot twistov, alebo dokonca skratili nejake tie akcne sceny (ktore mi prisli na jedno brdo) tak idem z hodnotenim este vyssie...
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
7
Vizuálně pestřejší John Wick, kterej je míň akční avšak bez nezníčitelné hlavního hrdiny. Teron když to schytá, tak jí to bolí. Ve 3/4 filmu je utentická dlouhá akční sekvence na schodech, kde se choreograf/režiser vyřádil. Škoda, že tam ale něčeho podobnýho nebylo víc. Příběhově slabší, oku líbivější ale bohužel akčně řidší - což je zrovna tady škoda, pač tady jsem si to užíval víc než v Johnu Wickovi.