Kvarteto

43%
Kvarteto
Hráli jste někdy v kapele? Je to jako druhá rodina, s jejímiž příslušníky prahnete po štěstí a prožíváte nečekaná dobrodružství. Stejně jako rodina usedá zas a znovu u jednoho stolu, scházejí se členové kvarteta tzv. soudobé hudby vždy u dalšího koncertu. Poněkud nesourodá čtveřice v čele se solidně vyhlížejícím, avšak lehce sucharským Robertem (Lukáš Melník), jehož partnerkou je atraktivní a rozháraná cellistka Simona (Barbora Poláková), extrovertní vtipálek Tomáš (Jaroslav Plesl) a znalec historie s přezdívkou Funés (Zdeněk Julina), spolu zažívá na cestě za svou nejsvobodnější skladbou řadu humorných situací, ale i nedorozumění. Čas tráví i v legendární hospodě Ponorka v historickém centru svého rodného města, kam chodí také odvázaná „Batrflaj“ (Pavlína Štorková) a „dvorní“ psychoterapeutka kvarteta Sylva (Lenka Krobotová). Mezi hlavními hrdiny dochází k neustálým zádrhelům a lehce bizarním situacím, až konečně jeden neplánovaný večírek přinese jistou katarzi i radost a s ní vytoužený pocit štěstí. (Falcon)



Recenze: Kvarteto

Kinobox.cz
50%

Můj nejpozitivnější zážitek z filmu spočíval v tom, že Olomouc je asi docela hezké město (pokud to opravdu všechno bylo natáčeno v Olomouci), a někdy bych se tam mohl podívat.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Kvarteto nabízí zajímavý paradox filmu, který stráví většinu času polopatickými monology vysvětlujícími veškeré záměry všech, přesto na konci nechápete, o čem to bylo a především proč někdo chtěl, abyste to viděli. Krobot zkouší, kam až to český chcípácký film dotáhne, než z vyprodukované antihmoty vznikne černá díra, která pohltí a rozloží celý vesmír. A už je fakt blízko.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Herec Miroslav Krobot se po Díře u Hanušovic podruhé usídlil na režijní sesli a jeho druhý film je v podstatě stejný jako první. To znamená: 1) Nehledejte žádný děj. Stejně jako u Díry u Hanušovic se jedná o film poskládaný především ze situací. 2) Humor ve filmu je, ale většina jich vychází pouze na půl plynu. 3) O postavách se toho moc říct nedá, především se o nich v podstatě dozvíme pouze detaily a nic víc. Krobot se v podstatě pokouší zachytit život třicátníků na pokraji krize středního věku a daří se mu to na půl plynu. Jakékoliv ambice totiž jdou stranou a v podstatě to vypadá jako Krobot střídal několik žánrů. Je to komedie? Je to romantika? Je to drama? Letos vzniklo plno horších filmů než je Kvarteto. Avšak vzniklo také plno lepších.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
Krobot není špatný, ale tady mu to nějak nejde a jak v případě Pout(2009) jsem i tento film po půl hodině vzdal, protože jsem vůbec nevěděl, co se tam děje, co postavy chtějí, o čem tu vůbec celé je a podobně. Jen kamera byla celkem dobrá.


Dodatečné informace

Původní název:
Kvarteto (více)
  • Česká republika Kvarteto
Premiéra v ČR:
30. 11. 2017
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+

Powered byJustWatch