Učitelka

68%
Učitelka

Zdánlivě empatická a laskavě vyhlížející učitelka manipuluje prostřednictvím svých žáků jejich rodiči za účelem osobního obohacení, ať už v podobě materiálních výhod, či dokonce vidiny milostného poměru. Nejen z obavy o prospěch svých milovaných dětí většina rodičů třídní učitelce základní školy podléhá a poskytuje jí nejrůznější služby, dárky a jiné pozornosti. Najdou se však tři rodiny, které se rozhodnou učitelce vzepřít a stávající situaci se společně s ředitelkou školy pokusí zvrátit na konspirativní třídní schůzce. Děj strhujícího a velmi aktuálního snímku o síle lidského charakteru inspirovaného skutečnou událostí se sice odehrává na konci 80. let, ale jde o příběh univerzální, který by se mohl odehrát kdekoliv a v jakékoli době, neboť zkorumpovanost, stejně jako malost a vypočítavost vládnou světem bez ustání. (A-Company CZ)




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Film, který přišel o pětadvacet let pozdě, aby dával smysl coby alegorie, a jako nic jiného smysl dávat nedokáže. Nemám nic proti divadelnímu rozvržení ani tezovitosti, vadí mi, že z toho nic nevyplyne. Hřebejk za mě OK, Jarchovský tradičně KO.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Třída plná rodičů a jejich příběhy, kterak je soudružka učitelka využívá nebo nevyužívá. Působí to hodně divadelně (to by možná ani tak nevadilo) a po chvilce se celý děj rozsype do epizodních příběhů jednotlivých rodičů. Škoda, chvilkama to bylo hodně atmosférické a navíc ten úvod byl docela slibný. Přesto asi jeden z těch lepších českých filmů roku.
limeta
limeta
5 179 bodů
7
Výborná Zuzana Mauréry svým hereckým výkonem vytahuje film z podprůměru. Zajímavý námět, ale stačil by mu formát televizní inscenace. Na velký biják do kina nemá, takže si urputně pomáhá dramatickými vycpávkami jako jsou odposlechy STB. Jo, určitě nás realistickou výpravou vrací do doby, kdy hrátky "něco za něco", kádrování, donášení fungovaly a křivily charaktery, ale celkově jde děj velmi plytce, je to ucourané a Hřebejka se Šabachem vůbec nepoznávám.

Dodatečné informace

Původní název:
Učiteľka (více)
  • Česká republika Učitelka
  • Česká republika Učiteľka
Premiéra v ČR:
21. 7. 2016
Distributor:
A-Company
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika

Podobné


Powered byJustWatch