Čtverec

71%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Zajímavý film ze Švédského uměleckého prostředí. Film pojednává o klasickým dogmatech ve společnosti a horší ( hlušší ) pasáže střídají ty lepší. Scéna s gorilím mužem je například naprosto excelentní. Zvláštní artový snímek, který stojí za to vidět.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Film, který chce být všechno, o všem a nad vším, ale v důsledku je hlavně upachtěný a nudný.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
4
Spíše zajímavé než zábavné. Vlastně se jedná o přesně ten film, který kdyby byl ještě k tomu zábavný (tedy hravější, poutavější, bizarnější) tak bych si ho velmi cenil a k divákům by promlouval ještě silněji. Prostor pro to tam je, ve filmu opravdu jsou hravé momenty, bizardní dialogy, ale potenciál naplněn nebyl a natočeno je to příliš sterilně a staticky. Převládal tedy pocit nudy, z něhož mě sem tam něco vytrhlo.
naineko
naineko
1 532 bodů
7
Nevím. Zahráne fajn, možná trochu rozbité do jednotlivějších scén, které jsou na druhou stranu roztažené kam až to jde. Absurdní scény, které jen místy přerostly ve špetky absurdního humoru. Většina kritiky případné společenské zazní přímočaře ústy postav, ale v podstatě jen tak vyčpí. Snad záměr.
Profilová fotka
Smazaný uživatel
167 bodů
8
Pikantní humor, dekadentní noblesnost stagnující švédské společnosti, která si myslí, že multikulturárání společnost zvládá, stejně jako sama sebe. Proč si nelhat vtipně do vlastní kapsy o kariéře, úspěchu a vlastním životě?
  • scénář, nadsázka
  • epizody, neprovázanost