Děda

49%
Děda

K rázovitému Valašskému Dědovi (František Segrado) přijíždějí na prázdniny vnoučci (Anička Čtvrtníčková a Jáchym Dimov) z Prahy. Zaneprázdnění rodiče (D. Suchařípa a P. Hřebíčková) vysílají děti v dobrém úmyslu změnit jejich virtuální svět internetu, mobilů a tabletů. Na Valašské vesnici totiž vše funguje trošku jinak. Ne, že by tu nebyl signál, ale Ti Valaši zkrátka žijí tak trochu jinak, po svém. Navíc pokud na půdě dědovy chaloupky naleznete zapomenutý poklad, který začne zajímat i zbytek vesnice, máte rázem jízdenku na tajemnou exkurzi historií starého Valašska od jara až do zimy. (A-Company CZ)




Recenze: Děda

Kinobox.cz
30%

Film Děda je velmi zajímavý tím, že se v něm během téměř dvou hodin nic nestane. Tedy, něco se v něm stane, ale nic z toho bych se neodvážil odznačit slovem "děj", natož "zápletka".


Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
Dvě děti z Prahy přijedou na prázdniny k dědovi na valašsko a najdou dopisy, které psala praprababička do války manželovi. Film cílí na tradice a osvětu venkovského života. Děti fungují i bez tabletu a mobilu. Film na mě působí sedivě a místy depresivně. vyprávění ( čtení dopisů ) se prolíná s dnešní dobou a vznikl z toho opravdu zajímavý a nevšední film. Mě se ovšem příliš nelíbí. Věřím, že spousta lidí bude mít z tohoto filmu radost.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Děda překvapivě není špatný. Je to krásná, docela milá (někdy až roztomilá) česká komedie která se dá po dlouhé době jako první označit za slušný český film.
Mikik4444
3 906 bodů
5
Téda ... taková akčnější Honzíkova cesta, akorát se tam víc chlastá


Dodatečné informace

Původní název:
Děda (více)
  • Česká republika Děda
Premiéra v ČR:
2. 6. 2016
Distributor:
A-Company
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění