Vesmír mezi námi

68%
Vesmír mezi námi

Chlapec, který byl vychován vědci na Marsu, se vrací na Zemi, aby našel svého otce. A poznal pravou lásku.




Pete69
Pete69
29 761 bodů
6
Slušná myšlenka, která je pro mě utopena do teenage verze. Mladí asi budou hodnotit výše, ale mě prostě tato romance nedotkla. Je to sci-fi, takže jsem ochoten přehlédnout spoustu nesmyslů, které ve filmu jsou. Pohodová podívaná, která mi žádný větší zážitek nepřinesla.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
6
Jednoduchá sci-fi romance pro mladé diváky, která je po vědecké stránce sice ohromný kýč, ale jako vyze o člověku narozeném ve vesmíru, žijícím na Marsu, který se dostane na Zem aby vypátral svého otce a během toho se zamiloval, je hodně zajímavá. To, co je tady v oblasti vědy ukázáno je naprostý nesmysl, ale mladí lidé nad takovými detaily nepřemýšlí, takže vlastně o nic nejde. Třeba těhotenství astronautky, která tento fakt před letem zapřela. Ona neprošla zdravotní prohlídkou? Co se týče Marsu, život lidí na něm je stále velkou neznámou, ale jedno se ví stoprocentně. Odlišná gravitace, sluneční záření a mnohé další vlivy by s vývojem stavby těla hodně zamávalo, takže by Gardner, kterého se to v příběhu týká, by vypadal hodně jinak. Film jako takový je natočen v rodinném stylu snažící se o volné úsměvně dobrodružství, dějovou nadsázku a místy i citové pojetí, které však zase ne moc funguje. Ono to je způsobeno i naprostou předvídavostí vývoje děje, neboť nic originálního tu v podstatě nelze nalézt. Snímek se však i přes svá negativa dá užít a zpříjemnit si dvě hodiny romance, jen se musí naprosto z myšlenek vynechat syrový realismus.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Jakože sci-fi. Protože ono se z docela zajímavého námětu po několika minutách stává takové to průměrné teenege putování jako třeba Hvězdy nám nepřály atd. Hlavním hercům jsem ten jejich vztah nevěřil, hlavně Asovi, který na svou podivnost sbalí blond kost. Fotříka jsem uhádl po pár minutách.

Dodatečné informace

Původní název:
The Space Between Us (více)
  • USA Vesmír mezi námi
  • USA The Space Between Us
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
14,79 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné