Morgan

59%
Morgan

Uměle vytvořená inteligence dostane podobu mladé dívky. Experiment se bohužel rychle zvrhne a všem lidem v zařízení začne jít o život.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Máme tu další snímek na filozofickou otázku - Co znamená být člověkem? Geneticky modifikovaný humanoid vytvořený týmem vědců zpočátku přináší radost z úspěchu, ale jen do té doby, než se něco pokazí. Známá šablona tentokrát odvyprávěná přeci jen trochu jinak, než je zvykem. Snová atmosféra společně s úžasnými scenériemi veškerého prostředí vytváří vizuální obraz na pomezí psychologie a emocí plných otázek a přesvědčení. Literární vyprávění je převedeno do obrazu tak naprosto úžasně, že není potřeba slov. Tempo je zpočátku značně pomalé a velmi pomalu se také podle potřeby rozjíždí a to až do grandiózního finále byť ničím nepřekvapujícího. Finálové akční scény dle typu vyprávění a souběhu veškerého dění překvapují svou brutalitou. Tento snímek se velmi často porovnává s podobně laděným filmem ´Ex Machina´ a řekl bych, že danou myšlenkou si jsou oba příběhy skutečně stejný, ale v jistých detailech přeci jen odlišný. Film je hlavně pro opravdové fanoušky žánru sci-fi a to jak filmového, tak i literárního. Ostatní se budou bohužel značně nudit, čímž dojde k nepochopení celého konceptu příběhu. Ale takový je už úděl daných snímků.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Fakt ne. Úvod se tváří jako chytré scífko, takže se hlavně moc kecá, pak přijde jedno vyznání lásky a rozjede se klasická vyvražďovačka mezi robotem a vědci. Problém je, že moc nebaví ani jedna část. Navíc závěrečná pointa byla čitelná jak už dlouho nic.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Synátor Ridleyho Scotta, který mu už několik let asistoval na solidním Prometheovi nebo Covenantu si za 8 milionů natočil komorní sci-fi s hodně slušným castingem. Prvně nejde o žádnou dívenku, jde o TO, genetický materiál a vojenskou zbraň, které se nechaly city v nějaké omezené formě. Musím říct, že to sice někdy mírně vázne v tempu a ve finále je to jen slušné béčko, a to nejen rozpočtem ale i scénářem, ale myslím, že Luke Scott by měl dostat ještě šanci něco pčedvést. Sice už mu je přes páďo, ale po tátovi má dobré geny.


Dodatečné informace

Původní název:
Morgan (více)
  • USA Morgan
Premiéra v ČR:
10. 5. 2017
Země původu:
USA
Rozpočet:
8 mil. USD
Tržby:
8,81 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Morgan je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch