Není čas zemřít

81%
Není čas zemřít
James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií. (Forum Film)



Recenze: Není čas zemřít

Kinobox.cz
90%

Není čas zemřít určitě není kvalitativně neprůstřelný film (hlavní padouch zkrátka zasloužil větší péči) a pravděpodobně se nejedná ani o nejlepší bondovku (konkurence není malá). V některých aspektech je ale zcela bezpochyby unikátní a pro letitou franšízu tudíž zásadní. Dodnes jsem navíc nikdy neměl jasno v tom, které bondovské období je mi nejbližší. Teď už to vím.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
9.5
No Time to Die je tím nejadekvátnějším rozloučením s nejlepším (Pierci odpusť) Bondem v historii. Tato grandiózní rozlučka obsahuje všechny aspekty značky, kterou po všech těch letech tolik miluji. Nechybí krásné ženy, luxusní akce a charismatický záporák. Tak jako všude i zde se dá najít spousta chyb na které se dá upozornit, ale já je hodlám všechny přejít, protože ve své komplexnosti je nová Bondovka takřka dokonalým filmem.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Z hlediska komplexnosti je za mě tato bondovka suverénně nejlepší. Není to čistá "řežba", svádění žen v barech a kasínech.. je to prostě důstojné zakončení stárnoucího agenta 007. Citlivá stránka, dobrý scénář, sice málo akce, ale když už se něco děje, má to šťávu a tvůrci si na tom dali opravdu záležet. Už jen to, že si James sbírá zásobníky zbraní zabitých protivníků.. prostě pohlídané do detailů. Daniel Craig se rozloučil stylově a jsem za to i za něj rád. V prvních minutách jeho první bondovky jsem si na něj nemohl vůbec zvyknout, ale teď musím uznat, že jeho bondovky jsou vlastně ty nejlepší. Každá je jiná, není už to jen nový příběh podle 30 let fungujícího formátu.. Nezbývá, než se těšit na nového agenta 007 a s notnou dávkou tolerance mu držet palce.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
7
James Bond už není co býval a bohužel to v budoucnu bude ještě horší. Ne. Při sledování tohoto posledního bondovského snímku Daniela Craiga se nesmí myslet na ty předchozí, obzvlášť s jinými hereckými představiteli, neboť v ústech může také vzniknout hořká pachuť nelibosti. Tohle prostě není James Bond, jakého jsme kdysi znali. Jasně, dějově není svou vůlí v aktivní službě, čímž je vysvětleno, proč má jeho číslo agenta někdo jiný, ale prostě zanikl jeho osobitý šarm a dámským okem sexappeal typického gentlemana. To je tak, když se několika psychopatickým aktivistům najednou zdá být Bond sexistický. Původní kořeny Jamese Bonda jsou prostě pryč a je to ke škodě jeho osobnosti. To je jakoby jedinci trpící anorexií vybojovali zákaz svalů u Johna Ramba. Dle současných měřítek je však celý koncept ke cti, jakým impozantním stylem se dokázalo zabalit celou bondovskou sérii. Po dějové stránce to byl docela oříšek, avšak přes různé kýče a hanebné nesmyslnosti, kdy se především vytrácí motiv, co je vlastně v sázce, se může zdát, coby velkolepý akční blockbuster, vcelku povedený. Dojde tedy k pocitu diváckého uspokojení z této filmové epizody poslední bondovské éry? Ano i ne. Přijde na to, z jaké divácké barikády, politického myšlení či fanouškovského literárního díla Iana Fleminga, který divák je.


Dodatečné informace

Původní název:
No Time to Die (více)
  • Velká Británie Není čas zemřít
  • Velká Británie No Time to Die
  • Velká Británie 007: Не час помирати
  • Velká Británie James Bond 007: Keine Zeit zu sterben
  • Velká Británie Nie je čas zomrieť
Premiéra v ČR:
30. 9. 2021
Distributor:
Forum Film
Země původu:
Velká Británie, USA
Přístupnost:
15+
Čeština:
Není čas zemřít je dostupný s českými titulky

Další z kolekce Není čas zemřít


Podobné


Powered byJustWatch