Insidious: Poslední klíč

63%
Insidious: Poslední klíč

Čtvrtá část kultovní série Insidious: Poslední klíč odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí.  (Falcon)




Recenze: Insidious: Poslední klíč

Kinobox.cz
30%

Nejzajímavější je tak začátek filmu, který odhaluje Elisino dětství, v této lince by mě jako diváka bavilo zůstat déle, a to nejen kvůli pěkným kulisám konce padesátých let. Ale přenesení do současnosti nastává velmi brzy a pak už Elisa a její kumpáni vlastně jen opakují "staré triky".


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Pro mne je na tom tento díl kvalitně stejně jako díl předchozí. Opět není nouze o povedené masky,chytré lekačky,které nejsou okaté a ucházející příběh. Insidious je pro mne v posledních letech hororovou zárukou kvality a jsem rád,že i na počtvrté dokázali tvůrci zaujmout.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Opět kvalitní duchařina. I když je příběh zdánlivě poklidný a v pomalejším tempu, je to opravdu napínavé a u každé scény jsem strnule čekal, kdy se leknu. Děsivý démoni, spousta lekaček, prostě Insidious. Příběh celou dobu jakoby uzavíral kruh, ale konec zůstal otevřený a tak se snad můžeme těšit na další pokračování.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Dohromady už čtvrtý díl z duchařské série Insidious, Odehrávající se po trojce a před jedničkou a dvojkou. Producentsky je zatím opět tvůrce celé série James Wan aneb horrový mistr a jeho spolo-tvůrce scénárista Leigh Whannell. Wan se však stejně jako u trojky zůstává pouze na producentské židli a o režii se postaral Adam Robitel pro kterého jde pouze o druhý film. Ono o celé sérii si myslím, že jedna ze slabších věci které Wan vytvořil a, že je škoda,že přes velký potenciál ho ta série moc nepoužívá. Nejslusnější díl je dle mého názoru dvojka ale nedělá to zní dobrý film. U Insidious 1 a 2 stál za kamerou James Wan, u Insidious 3 Leigh Whannell. A dle mého názoru není Robitel úplně slušná náhrada a je poznat, že to režíruje někdo jiný. Zvraty a lekačky v tom filmu nefungují vůbec a po půlce filmu už začíná být jasné kdy něco vybafne. Za palec nahoru se dá považovat chemie mezi herci, dramatická linka a celá to vykreslené pozadí posmrtného života. V podstatě počtvrté to samé a jestli nějakou horovou sérii ukončit tak tuto. Nic víc o tom říct nejde i přesto, že se suverénně jedná o nejlepší díl který překoná i dvojku.


Dodatečné informace

Původní název:
Insidious: The Last Key (více)
  • USA Insidious: Poslední klíč
  • USA Insidious: The Last Key
  • USA Insidious: Chapter 4
Premiéra v ČR:
4. 1. 2018
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA, Kanada
Rozpočet:
10 mil. USD
Tržby:
167,89 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Insidious: Poslední klíč je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Insidious: Poslední klíč


Podobné


Powered byJustWatch