Ulička slávy

59%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Tchajvanský režisér Ang Lee natočil hodně netypický protiválečný film, který je nabitý hvězdami. Českým kinům se vyhnul, ale vyšel na DVD. V průběhu filmu jsem neustále čekal, že se z Billyho Flynna vyklube podvodník, ale tak jednoduché není. Billy Flynn není podvodník, je to mnohovrstevnatá figura s bohatou vnitřní motivací, stejně jako ostatní figury. Tenhle film není šablonovitý, je citlivý, civilní a dává vzpomenout na starší civilní Leeovy filmy, nejvíce jsem si vzpomínal na Sněhovou bouři. Ve filmu mě hodně překvapili zejména Steve Martin a Chris Tucker. Po zhlédnutí chápu, že tento film Američani nemají rádi a pro jistotu ho ani nepromítali v širší distribuci. Dobrá podívaná.
sQelle
sQelle
2 814 bodů
4
Je jen jediný člověk na planetě, který dokáže hrát šachovou partii, číst u toho knihu a k tomu poroučet vojínům na buzerplace. A Ano, je to Vin Diesel v tomhle, ne zas tak záživném, filmu.
sugi
752 bodů
9.5
… když oslavují můj nejhorší den v mém životě …. tak tato věta hlavního hrdiny vlastně vysvětluje pointu celého filmu aneb rub a líc jakékoliv propagandy ( tady je to o té americké )