Smrt ve tmě

73%

Komentáře a recenze 31

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Ačkoliv jsem viděl mnoho hororů,tak se rozhodně nepovažuji za žádného znalce,nebo odborníka tohoto žánrů. Snad i proto nedokážu správně docenit kvality,které na filmu vidí ostatní. Snad jako každý i já mám inovace a zajímavé nápady,který tento žánr oživý,ale tady jsem zůstal jaksi neosloven. Stephen Lang je správnej Badass slepec a jde vidět,že si hlavní roli užívá. No na můj vkus je Smrt ve tmě standartě odvedená podívaná,která si drží napětí,občas vydá slušnou lekačku a místy je plná nelogičností. Nic víc nic míň.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Okrást slepého postaršího muže, který přišel tragicky o dceru není zrovna nejšťastnější nápad. Jedna taková parta mladých lidí takový nápad má a pokusí se o to. A jak už to tak bývá, to neměli dělat. Hororový příběh, kde se temná atmosféra dá doslova krájet. Jedná se o slasher, což z námětu musí být jasné, ale pozor, potoky krve tu rozhodně netečou. Přesto o brutalitu není nouze. V charakterech postav má co do činění i psychologie, která je využita na správných místech. Příběh je plný nečekaných zvratů a tak do poslední minuty není o napětí nouze. Námětem se děj netváří jako zcela originální, ale po delší době byl zpracován tak, jak se na takový děsivý hororový thriller sluší a patří. Scénář pevný už od samotných základů. Izolovaný svět tajemného domu se šokujícím obsahem přinášející děs, hrůzu a zoufalství.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Mohlo to být mnohem audiovizuálně sofistikovanější, takhle je to spíš takový žánrový popcorn. Ale tak proč si ho nedat...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Raimiho mladý koník Fede Alvarez se po neslavném remaku Evil Dead předvedl v zatraceně skvělé formě. Scénář sice někdy postrádá logiku (proč neudělali to a to...), jenže kdo by se vrtal v detailech, když tohle je taková atmosférická laskomina.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Smrt ve tmě je opravdovou žánrovou lahůdkou, je to čistokrevný atmosférický titul plný překvapivých zvratů, který diváka nenechá vydechnout. Musím také smeknout pomyslný klobouček před kameramanem Pedrem Luquem, který si na filmu opravdu vyhrál a řešení řady záběrů ve mně vyvolávalo opravdové nadšení.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Nápadité spojení estetiky napětí a filmové akce, na uzavřeném dějišti s minimem postav uspokojivě výbušná a efektivní podívaná, která postrádá žánrovou předvídatelnost a staví proti sobě zajímavé antihrdiny v otevřené hře o přežití. Bez dějových odboček, nadbytečných dialogů a trestuhodných klišé. Vynikající a děsivý Stephen Lang, sympatická Jane Levy. Závěr je sice trochu zbytečně natahovaný jen proto, aby všechny naznačené motivy násilně zapadly do kýženého rozuzlení, a ohledně logiky se chtě nechtě najde několik vážných otazníků, ale to nic moc nemění na faktu, že tohle se Alvarezovi zkrátka povedlo a znovu mě přesvědčilo, že hororoví tvůrci stále mohou narazit na úrodnou půdu..
bayern
13 716 bodů
8.5
Dost dobrý a temný horor,zajímavá zápletka a hlavně slepý veterán.který dá na frak třem zlodějíčkům,kteří si myslí,že vykrást dům slepce bude hračka.Zase jeden film tohoto žánru,který se povedl jak scénářem,tak i režií a liší se od některých těch kopírujících se slátanin.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Zklamání to je. Malé či velké nějaké tam prostě je. Film je většinu doby dobrý až na pár scén ale ke konci nastane věc nazvaná natahovaný konec. Film už může skončit a zase se něco a pak se zase něco stane. Obsazení je skvělé. Hlavní trio má tu správnou chemii kterou mají mít. Ale ten kdo je doopravdy dobrý je Stephen Lang. A během filmu nastane situace komu máte fandit. Zlodějům nebo slepci. Tahle situace se časem mění. Proč? Neřeknu. Proč? Protože spoiler. To co je ale skvělé je režie. Skvělé natočené, skvělý námět a dokonale natočené lekačky (moje kalhoty zůstali suché a kalhoty kolegy taky ale sám mi řekl, že k špinavým kalhotům nemá daleko) A opravdu skvělá je hudba. Smrt ve tmě tedy zklamal ale zároveň potěšil
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
2
Nudní protagonisti i záporák a minim dialogů z toho dělají nezábavnou podívanou. Děsivé to není, ale pro puberťáky očividně dobrý.
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Na to jak je to krátké, tak mi to dokonalé napětí přišlo nekonečné a to je dobře. U tohohle filmu se nedá usnout ani po 24hodinový šichtě v těžký robotě. Úvod je samozřejmost, ale jakmile se to rozjede, což na sebe nenechá dlouho čekat, tak už se to nezastaví, atmosféra hustší jak mlha u rybníčka Brčálníka. Prostě jedním dechem. Výborná kamera a zvukový doprovod (v podstatě to ani není hudba). A jsou lekačky bez zvuku vůbec lekačky? :-) Spíš se jen zlehka zastavuje srdce. 89%