Zúčtování

79%
Zúčtování
Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)



Recenze: Zúčtování

Kinobox.cz
40%

Nejzákladnější zápletka, tak jak jsem ji nastínil výše, má nezanedbatelný potenciál. Ale tvůrci ho rozmělňují tím, že do ní zamontovávají spoustu flashbacků do různých období Affleckovy minulosti (už od dětství), které jsou ve většině případů zbytečné a daly by se snadno odbýt jednou, dvěma větami expozice.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
O filmu jsem do jeho shlédnutí nevěděl vůbec nic a proto jsem si celý film dokázal řádně užít. Není to sice typický akční film,ale to není vůbec na škodu. Těch akčních blábolů se v poslední době točí takové množství,že Zúčtování působí jako dar z nebes. Role jakoby byla psaná přímo na tělo Afflecovi,protože zde aspoň nemusel příliš hrát. Jen se divně tvářit a sem tam prohodit nějaké slovíčko. Akce,když už na ní došlo,tak byla velmi dobrá. Příběh mne osobně příliš nezaujal a nepřipadal mi zrovna povedený. Podle mne by slušel spíše do nějakého béčkového filmu.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Film má zajímavý příběh, ale už se mi trošku příběhy mstitelů a nad lidí typu Johna Wicka přejídají. Zúčtovní není vůbec šptný počin, ale děj je tak překombinovaný, že to chvílemi až ruší. První polovina filmu je spíše nudný zmatek, druhá lepší plovina filmu to ale vyvážila na slušných 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
7
Být účetním může být někdy pěkná lapálie. Pokud má někdo takový pracovat pro klientelu, ze kterých se vyklubou pěkní prevíti, není od věci být dokonalým znalcem bojových umění, být dobrým střelcem a být znalcem všelijakých postupů hodné zásahové jednotky. A přesně takového účetního si s chutí zahrál Ben Affleck. Rozmanitá zápletka v rámci špionážního thrilleru není sama o sobě špatná. Účetní Christian Wolff v jisté společnosti hledá chybějící peníze a je ve své práci dobrý. Zároveň začíná potenciální přátelství s kolegyní Danou a možná je v tom i něco víc. Do toho zápletka s ministerstvem financí, vedená agentem Rayem Kingem společně s agentkou Marybeth Medinou. K tomu vzpomínky na mládí Wolffa, čímž se o něm dozvíme asi důležité okolnosti v rámci děje. A ona společnost jako taková? Inu… Rozmanitý děj se tedy agenty jenom hemží a jeden se tak snaží dostat druhého. Některé momenty vynikají svou brutalitou, ale dohromady jich zase tolik není, takže vlivem toho se snímek jeví spíše jako charismatický thriller než jako akční. Impozantní obsazení může být lákadlem, ale vysloveně o nějakou zásadní pecku se nejedná. Za shlédnutí však určitě stojí.


Dodatečné informace

Původní název:
The Accountant (více)
  • USA Zúčtování
  • USA The Accountant
Premiéra v ČR:
3. 11. 2016
Distributor:
Freeman Entertainment
Země původu:
USA
Rozpočet:
44 mil. USD
Tržby:
155,16 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Zúčtování je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch