Volání netvora: Příběh života

70%
Volání netvora: Příběh života
Adaptace fantasy povídky Patricka Nesse. Příběh o velké odvaze malého kluka, který se postavil svému největšímu strachu. Třináctiletému Conorovi se do snů vkrádají noční můry. A jakpak by taky ne – jeho maminka je vážně nemocná, táta žije kdesi za mořem v Americe, babička ho pořád jen peskuje a spolužáci jsou tak trochu tyrani. Pak se rozhádá se svou nejlepší kamarádkou a zůstane na všechno sám. Tedy, skoro sám. V noci, vždycky chvíli po půlnoci, ho totiž navštěvuje netvor – obrovitánský chodící a mluvící starý strom, který roste na kopci za domem. Postupně Conorovi vypráví tři starobylé příběhy a učí jej, že věci často nejsou takové, jakými se zdají být. V kinech od 30. března 2017. (Freeman Ent.)



Recenze: Volání netvora: Příběh života

Kinobox.cz
70%

Volání netvora: Příběh života je mixem rodinného dramatu s fantastickými až thrillerovými prvky. Nechybí v něm ovšem ani humor. Režisér Bayona všechny polohy dávkuje s citem a rozmyslem (snad až na příliš srdceryvné "dvojité" finále). Osvěžující jsou i vsuvky s příběhy Netvora, všechny jsou totiž vytvořeny ve formě krátkých animovaných filmů a ze všeho nejvíc se hodí k adaptaci knižní předlohy.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7
Volání netvora je velmi krásnou pohádkou o jednom smutném chlapci. Film nabízí spoustu originality a zajímavých scén. Nejsilnější stránkou jsou doprovodné animace při vyprávění příběhu. Jen těžko bych filmu mohl něco vytknout. Herci byli dokonalí a krásně mi zpříjemnili tento výborný snímek. Bylo hodně smutné,ale život taky není vždy veselí.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
8
Silný příběh chlapce, který se nemůže smířit s blížící se smrtí své matky... to už je samo o sobě základem kvalitní dramatu. Fantasy vložka v podobě stromového netvora boří depresivní dojem z filmu, lehce ho odlehčuje, ale zároveň mu dává smysl. Ve mě zanechal film velmi dobrý a hluboký dojem.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Líný film, který chce k velkým emocím přijít tou nejbanálnější cestou. Bayonu mám už dávno zaškatulkovaného jako skvělého řemeslníka bez srdce. Není potřeba na dojmu nic měnit. Dejte mu třeba Marvelovku příště. 3 a 1/2


Dodatečné informace

Původní název:
A Monster Calls (více)
  • Velká Británie Volání netvora: Příběh života
  • Velká Británie A Monster Calls
Premiéra v ČR:
30. 3. 2017
Distributor:
Freeman Entertainment
Země původu:
Velká Británie, Španělsko, USA
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Předplatná

Powered byJustWatch