Volání netvora: Příběh života

70%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Volání netvora je velmi krásnou pohádkou o jednom smutném chlapci. Film nabízí spoustu originality a zajímavých scén. Nejsilnější stránkou jsou doprovodné animace při vyprávění příběhu. Jen těžko bych filmu mohl něco vytknout. Herci byli dokonalí a krásně mi zpříjemnili tento výborný snímek. Bylo hodně smutné,ale život taky není vždy veselí.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Silný příběh chlapce, který se nemůže smířit s blížící se smrtí své matky... to už je samo o sobě základem kvalitní dramatu. Fantasy vložka v podobě stromového netvora boří depresivní dojem z filmu, lehce ho odlehčuje, ale zároveň mu dává smysl. Ve mě zanechal film velmi dobrý a hluboký dojem.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Líný film, který chce k velkým emocím přijít tou nejbanálnější cestou. Bayonu mám už dávno zaškatulkovaného jako skvělého řemeslníka bez srdce. Není potřeba na dojmu nic měnit. Dejte mu třeba Marvelovku příště. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Skoro jako z del Torova archivu. Animace perfektní, celkově ty chvíle a příběhy s Netvorem fakt parádní, jenže je to taky příběh o umírání Felicity Jones a takových srdcebolů jsem ve filmech docela přejezený.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Hodně netypický film, který jsem zhlédl díky vysokým hodnocením na imdb.com. Leč se úplně s většinovým vkusem nesejdu. Film je to velice smutný o hodně smutných věcech a ani jeho celkové vyznění ve mě nevzbudilo naději, ale bylo jako přetažení prknem po zádech. Je tam řada vizuálních nápadů, skvělí herci, ale podruhé už nemusím.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Milá pohádka o nemilých věcech. Části fungují takřka na jedničku a při animovaných sekvencích jsem se doslova tetelil blahem nad nekonečnou vizuální a emocionální kreativitou, ale jako celek je vyprávění poměrně těžkopádné, vykalkulované směrem k nepříliš výrazné a nedostatečně zastřešující pointě. Obr Dobr byl pro děti a neměl žádné výraznější sdělovací ambice, Monster Calls nemá jasnou cílovku a své hluboké sdělení podává sice působivě, ale přece ne tak, aby ho děti plně pobraly a dospělí o něm pár minut po skončení ještě přemýšleli.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
0
Nuda - víc si ten film nezaslouží
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Tento film těžko komentovat, výborně zpracované téma smrti, takže náběh na slzičku tam je, ale ta myšlenka, ta se jen tak nevidí a ještě tak dobře digitálně udělaná, mě se to teda líbilo. Samozřejmě hlubokej hlas Liama Neesona je luxusní, klidně by mohl dabovat Stromovouse:-) 78%
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7.5
Špatný film to rozhodně není, ale ten americký styl je tam poměrně dost výrazný. Pro mě bylo o to horší tento film celý vydržet, že mému synovi bylo přesně také třináct let, když babička zemřela na rakovinu. Někdy jsem ho v tom klučíkovi přímo viděla. Nicméně slza mi nakonec neukápla, i když se přiznám, že jsem ji měla na krajíčku. Najednou mi totiž přišlo, že je té dojemnosti až příliš a že se v ní všichni přímo "rochní". Jinak netvor mi připomínal filmy Jana Švankmajera, např. o Otesánkovi. Ale co to píšete v obsahu? Že se rozhádá se svou nejlepší kamarádkou a zůstane pak na všechno sám?!! Sledovala jsem to bedlivě, čekala jsem, jestli se třeba v Los Angeles neskamarádí se svou nevlastní sestřičkou, ale to se nestalo. Já tam tedy opravdu žádnou kamarádku nezaznamenala. A ty příběhy toho stromu, jak on mu ten hošík řekl, že jim nerozumí, no, to nebyl sám. :-)
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7
Stejně dechberoucí jako předloha jen s tím rozdílem, že ve filmu tomu pozměněný závěr (nebo spíše prodloužený) dal trochu jinou pointu. Což ale neni vůbec na škodu, naopak. Herci, atmosféra, hudba, režie - všechno jak má být. (Spoiler alert... ) A paradoxně nejsilnější scéna nepřijde ani ve chvíli, kdyby to člověk čekal (poslední opravdový rozhovor Connora s matkou), nebo kdy mu to film říká (poslední scéna Connora s matkou), ale ve scéně v autě, kdy babička mluví s Connorem a člověk si uvědomí, co přijde a co nelze zastavit. Nebudu lhát... stejně jako u knížky mi ukápla slza a nehodlám se za to nijak stydět.