La La Land

78%
La La Land

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. Pod režijním vedením Damiena Chazellea (oscarové hudební drama Whiplash) se sešli Ryan Gosling a Emma Stone. (Freeman Entertainment CZ)




Recenze: La La Land

Kinobox.cz
70%

Musím La La Land ocenit jako meta-záležitost. Způsob, jakým tento film skládá poctu starým muzikálům, a současně je tak trochu ironizuje a staví na hlavu, je velmi originální. Filmoví recenzenti a kritikové můžou o tomto filmu vést dlouhé, plodné debaty. Ale nestačilo mi to. Kdybych vůbec neznal ty stařičké muzikály, většina La La Landu by mi připadala jako nepodařená blbost. A to není dobře.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
La La Land je v dnešní době opravdové zjevení. Muzikály tohoto typu už se vůbec netočí a o to víc jsem rád,že se toho chopil Chazzelle,protože má obrovský talent,který nám předvedl již ve Whiplash. Muzikál sice není určený všem,ale cílovou skupinu určitě potěší. Já hudbu nerozlišuji podle žánru,ale podle toho jestli se mi líbí a zde se mi líbila hodně. Příběh dvou mladých lidí,kteří se do sebe zamilují jsem sledoval se zatajeným dechem a závěrečná čtvrt hodina mne vyždímala až na kost. Hudební čísla byla velmi povedená a v kreativitě se meze rozhodně nekladly. Výborná pocta všem těm muzikálům jako Zpívaní v dešti,nebo Američan v Paříží. Škoda jen toho Oscara.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Musím přiznat, že jsem prvních dvacet minut měl nutkání La La Land vypnout a jsem rád, že jsem to neudělal. Nemusím totiž muzikály a americké romantické slátaniny, tohle je ale jiná liga. Je možné udělat romantický americký film, který má tvář. Navíc konec je opravdu skvělý a dojemný. Hudba, která doprovází film je velmi dobře zvolená. Celkově to do sebe výborně zapadá - u mě na 80%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
OK film. I když veškeré jeho kvality spočívají v samotném rozhodnutí takový film udělat (a v obsazení sympatických herců do těch nesympatických rolí), plus ve vykrádání... tedy pardon... ve "skládání poct" muzikálové tradici. Nikdy ve výjimečnosti, nápaditosti nebo překvapivosti zpracování. Vlastně je trochu překvapivý - tím, jak moc vypadá přesně tak, jak jsem si ho představoval. Snad až na nepříjemnou rychlost, která mi nedovolovala se napojit na postavy. Nálady ubíhají rychleji než dny v týdnu (natož roční období - proč vůbec tuhle prvoplánovost vytahovat, když se jí nakonec ten film ani nedrží?) PS: Muzikál bez jediný zapamatování hodný skladby? Docela fail.


Dodatečné informace

Původní název:
La La Land (více)
  • USA La La Land
Premiéra v ČR:
5. 1. 2017
Distributor:
Freeman Entertainment
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
447,41 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
La La Land je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch