Do neznáma

50%
Do neznáma
Plakát traileru

Filozofický sci-fi snímek pojednává o muži, který se sám vydává na cestu napříč vesmírem. Kapitán William D. Stanaforth, vědec, jenž je pro své experimenty ochotný riskovat vlastní život, podniká jednosměrnou misi na planetu Mars, kterou chce začít kolonizovat. Na cestu vyráží poháněn velkým odhodláním i jasnými vědeckými cíli. Když ho ale zradí technika, kapitán se kvůli své aroganci dostane do potíží. Stanaforth je zlomen a musí v sobě najít nové přesvědčení, aby mohl pokračovat dál. Americký film zkoumá, jak daleko musí člověk zajít, aby si připustil, že záhady vesmíru zůstanou navždy nepopsatelné. (HBO Europe)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Snímek svým vlivem filozofické úvahy a přesvědčení pouze pro filmové fajnšmekry. Poukazuje na fakt, že snaha dobít vesmír má na rozdíl od něj své hranice. Dějově se dotýká stále aktuálního snu a tím je vstoupit na planetu Mars lidskou nohou. Máme tu člověka, který toho chce dosáhnout za každou cenu a je pro to odhodlaný udělat cokoliv. Odstartuje a letí daným směrem. A těžkosti očekávaně přijdou. Nejedná se o žádný thriller, o žádné drama, o žádnou komedii. Vážnost všeho dění prostřednictvím vnitřních monologů a faktu, že se v podstatě jedná o příběh jednoho člověka, se snímek stává velmi těžko uchopitelným a těžkopádným pro diváky mající o sci-fi filmu zcela jiné představy. Toto je psychologicko-filozofické sci-fi v hluboké, vážné a poměrně pomalé atmosféře. Snímek tedy nese velký otazník a tak se uvidí, jestli jednou dojde k jeho uznání.
Pacman
Pacman
586 bodů
7.5
Jako režisérský debut výborný počin. Na první pohled je vidět, že se režisér inspiroval filmy jako Marťan a Interstellar. Nemá smysl srovnávat tyto filmy. Mě se v tomto komornějším kousku líbil výkon hlavního herce. Ze začátku má film sice místy až šnečí tempo, ale o to víc se soustředí na postupný rozbor psychiky a pak její totální rozpad. Vizuálně mi to trochu připomnělo Trierovo Melancholii, takže varuji ty, kteří tuto tvorbu nemusí.

Dodatečné informace

Původní název:
Approaching the Unknown (více)
  • USA Do neznáma
  • USA Approaching the Unknown
Země původu:
USA
Tržby:
0,01 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění