Louskáček a čtyři říše

58%
Louskáček a čtyři říše

Klára (Mackenzie Foy) chce jediné, a to je klíč – takový, který otevře skříňku, ve které se skrývá dar od její zesnulé matky. Zlatá nit, kterou napne její kmotříček Drosselmeyer (Morgan Freeman) o Štědrém večeru, ji k tomu klíči zavede – jenže ten v mžiku zmizí do záhadného a fantastického paralelního světa. Právě tam se Klára setká s vojákem a louskáčkem Filipem (Jayden Fowora-Knight), armádou myší a regenty, kteří spravují tři říše: Říši sněhových vloček, Říši květů a Říši sladkostí. Klára s Filipem musí vstoupit do Čtvrté říše, kde panuje krutá Perníkářka (Helen Mirren), získat Klářin klíč a pokud to bude možné vrátit nestabilnímu světu harmonii. Ve filmu hrají Keira Knightley jako Cukrová víla a baletka Misty Copeland. (Falcon)




Recenze: Louskáček a čtyři říše

Kinobox.cz
30%

Louskáček a čtyři říše je klasickým příkladem toho, jak může dopadnout velkorozpočtový film, do jehož vzniku kecá příliš mnoho lidí, kteří mají hodně peněz, kokainu a prostitutek a myslí si, že "vědí, co divák chce". A je jich hodně a každý si myslí, že divák chce něco jiného.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
5.5
Nevím jak napsat tento komentář,aniž bych nepohoršil fandy tohoto filmu a nevysloužil si za to hromadu dislikeu. Louskáček očividně disponoval obřím rozpočtem což jde vidět na vizuální stránce,protože právě ta je na celém filmu to nejlepší. Příběh není vyloženě špatný,ale je děsně neoriginální. Vše co se filmu stane je jasné dávno dopředu a to velmi kazí zážitek z filmu. Chybí moment překvapení,nebo vlastně cokoliv co by film dělalo zajímavým. To,že byl film uveden na vánoce z něj ještě nedělá pohádku a už vůbec ne vánoční pohádku. Naštěstí je délka celkem přijatelná a film díky tomu celkem rychle uteče.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Nová Disneyovka, tentokrát nová verze Louskáčka. Původně film režíroval Lasse Hallström, režisér filmů jako Pravidla moštárny nebo Psí poslání, který prý nebyl schopen dostavit se na plac dotáček a tak byl nahrazen Joe Johnsonem, režisérem filmů jako Jumanji, Jurský park 3 nebo Captain America: První Avenger. Bylo tak jasné, že z toho dost možná bude mišmaš dvou totálně odlišných stylů a byla tak otázka co z výsledku vznikne. Ve výsledky není Louskáček a čtyři říše špatný film. Ne výborný film ani dokonalý film, ale rozhodně ne špatný film. Spíše bych použil výraz oukey-plus+ fajn film až nadprůměrný film. Louskáček a čtyři říše je očividně drahý film, jelikož produkčně vypadá naprosto parádně zvládnutě, prostě klasicky Disneyovsky. Vše to tedy krásně vypadá, je to nádherně barevný a má to šikovný herce. Příběh není moc komplikovaný ani náročný, prostě klasický příběh hrdiny/nky která se musí porvat se svými démony a problémy, postavit se za dobro, něco spasit/zachránit a následně se vykoupit. A s tím nemám problém, jelikož nic víc jsem asi očekávat nemohl. Problém je tedy možná v tom, že ten film prostě tak moc nezaujme, protože už jsme ho tu měli tolikrát. Helen Mirren, Keira Knightley, Morgan Freeman, Mackenzie Foy.. to je jen výčet pár herců, kteří hrají ve filmu hlavní role a jsou ve svých rolích přesvědčivý. Knightley si svojí roli neuvěřitelně užívá, Freeman na to pořád neskutečně má, Helen Mirren je pořád neskutečně cool a Mackenzie Foy je pořád šikovná. Problém možná bude v nějakých výrazných vedlejších postavách. Vizuál je jak jsem říkal parádní, například baletní scéna, která je na chvíli viděna i v traileru je natočena opravdu pěkně a dá vzpomenout na klasický balet. Závěrečné titulky jsou pak poskládány z dalšího baletního vystoupení a opět to je nádhera pozorovat. Problém mám spíše s poslední půl hodinou, kde přijde nepřekvapivý zvrat a odpudivá závěrečná ,,bitva´´. Toto byla opravdu nezvládnutá část a jediné co mě jakž takž utěšilo od nervů bylo posledních 5 minut. Je to sice strašná sázka na jistotu, na druhou stranu ale slušně natočena a po zásluze ocenitelná. Ze všech těch Disneyovek bych asi čtyři říše strčil do té slabší půlky, pořád to je ale o prsa.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
6.5
Tomuhle nepomohlo ani velké plátno. Louskáček a čtyři říše láká svou pompézní výpravou, nicméně zbytek je naprosto odbytý – nepropracované postavy, pointa i dialogy, chybí emoce. Musím podotknout, že i přes to všechno jsem byla dost překvapená vývojem, avšak klasický příběh by byl asi jistější.


Dodatečné informace

Původní název:
The Nutcracker and the Four Realms (více)
  • USA Louskáček a čtyři říše
  • USA The Nutcracker and the Four Realms
Premiéra v ČR:
1. 11. 2018
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
120 mil. USD
Tržby:
59,52 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Louskáček a čtyři říše je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch