Jurský svět: Zánik říše (5)

63%
Jurský svět: Zánik říše (5)
Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nubar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nubar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (Cinemart) Ve filmu Jurský svět: Zánik říše se vrací tým, který stvořil famózní první díl, jen režisér Colin Trevorrow předal režijní otěže J. A. Bayonovi a spolu se Stevenem Spielbergem se ujal role producenta. Jako pojítko se ságou Jurského parku pak působí návrat Jeffa Goldbluma v roli vědce Iana Malcolma.



Recenze: Jurský svět: Zánik říše (5)

Kinobox.cz
60%

Samozřejmě, první Jurský park taky neměl bůhvíjak chytrý scénář. Ale měl dinosaury, kteří tehdy byli něco nového a na plátnech nevídaného. Ta doba je dávno pryč a dneska už samotní dinosauři nestačí. Zánik říše hodně sliboval, ale nic nového nepřinesl a na samotném konci opět slibuje, že "příště už to bude opravdu super, to budete teprve koukat" (některé úžasné záběry v traileru jsou z úplně posledních minut filmu).


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Pokračování Jurského světa nepřináší sice nic nového, ale i tentokrát mne dokázal vizuálně strhnout. Díky tomu jsem přivřel oči nad slabším scénářem a tuhle dinosauří jízdu si užil. Pratt je opět dobrý, ale bude muset do budoucna trochu přidat,protože mi jeho výkony v poslední době přijdou na jedno brdo. Akce je natočena parádně a dinosauři vypadají luxusně. Potěšilo i Jeffovo cameo. 70%.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Celkem slušná dinosauří jízda, zejména v první části na ostrově, poté už tempo upadá a vidíme stále stejné věci, jako v minulých dílech. Superpredátor se dostane na svobodu a prohání vědce. Dosti podobná kvalita, jako u předchozího Jurského světa - 70%
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Vlastně stejný paskvil jako Justice League, jen ta brutální úřednická úslužnost a zbavení jakékoliv příchuti v komiksové týmovce vynikne, kdežto tady se ztratí, protože jde přece jenom o banálnější námět, takže se i při stejné neschopnosti výsledek míň rozpadá. Jsem každopádně zastánce jedničky (míněno restartu), a když Trevorrowi vytýkali, že nechápe, jak má vypadat bloskbuster, a jen patlá, co ho napadne, stavěl jsem se proti. Mačkám ale ctrl+c a ctrl+v u těch výtek a vkládám je sem. Jediná vykupitelská momentka je noční scéna v gotickém hradu, kde holčičku v posteli ohrožuje dinosaurus, která je naplněním veškerých mých dětských nočních můr po koukání na jedničku (míněno originál). I tenhle záblesk naděje je ale ubit nudou a sterilitou dementní zápletky, neexistující chemie mezi postavami i neschopností vystavět napínavou scénu a okamžitě ji nepopřít. První polovina je ukázkou toho, jak vyvolat absolutní nezájem, kdy vyloženě chcete, aby vás zbytek nudil a mohli jste aspoň zůstat naštvaní. Pak to jde trochu nahoru, i když horší vyprávění si nejde představit (nulové payoffy na všechny budované motivy) - ale jen trochu. Jednička pro mě byla sympaticky meta, i když určitě nevybroušená a kompromisní. Tohle je jen ztráta času. 1 a 1/2


Dodatečné informace

Původní název:
Jurassic World: Fallen Kingdom (více)
  • Jurský svět: Zánik říše (5)
  • USA Jurassic World: Fallen Kingdom
  • USA Ancient Futures
  • USA Jurský svet: Zánik ríše
Premiéra v ČR:
21. 6. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Jurský svět: Zánik říše (5) je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Jurský svět: Zánik říše (5)


Podobné


Powered byJustWatch