Kingsman: Zlatý kruh

76%

Komentáře a recenze 49

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Jednička mi dala po x letech vzpomenout na Bondovky s Brosmanem v hlavní roli. Dvojka to dokázala opět a já si to užil stejně jako předtím. Už od prvních minut je film nabitý akcí,která vypadá dobře a je správně přepálená. Zápletka je hodná bondovských snímků a Julianne Moore je jako záporačka výborná. Přibrat do party hochy ze Statesmanů byl dobrý nápad a zajímavé osvěžení úzkoprsých a gentlemanských Kingsmanů. Potěšilo mne rovněž obsazení Pedro Pascala do role agenta Whiskey. Už v seriálu Narcos na mne udělal dojem a i zde byl výborný. Celý snímek má spád a furt se něco odehrávalo. Není divu,že mi těch 141 minut uteklo jako voda. Návrat Colina Firtha jsem uvítal všemi deseti a však odchod Marka Stronga budu ještě dlouho oplakávat. Já se zkrátka výborně bavil a kvalitativně bych tento díl přirovnal k jedničce. Žádný propad v kvalitě jsem nezaznamenal. PS: Elton byl výborný!
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7.5
Druhé pokračování Kingsmanů je dějově velmi podobný prvnímu dílu. Akce slušná, příběh sice nadnesený, ale v pohodě. Bohužel se vypařilo asi 50% humoru z prvního pokračování, takže mě film nebavil tolik, jako ten první. Přesto je Kingsman osobitý a to hodnotím skvělými 75%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Občas vykoukne ten hrubiánský šarm jedničky, většinou ale jen tvůrci marně opakují stejné vtipy, aniž by vybudovali cokoliv nového. Vše působí ploše, zbytečně a povinně - bez té radosti z objevování nových zákoutí mainstreamové zábavy a blbnutí, která dělá Vaughna Vaughnem.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Zklamání asi ne, jen to prostě neštrymuje tak jako v jedničce (které jsem dal za 4). Hvězdní Statesmani hrají druhé housle, záporák trapný, odejití pár postav divné a hlavně je to strašlivě dlouhé. I přesto ale Vaughn zase sype nápady a hlavně akce je přehledná a skvělá.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Dvojka je o deset minut delší, než jednička a dějově je řídká natolik, že když byste z ní vystříhli dvacet minut, vůbec nic by se nestalo. Dokonce byste z filmu mohli vystříhnout i několik postav a vůbec nic by se nestalo, a to není úplně dobrá vizitka. V kině jsem se oproti jedničce nudil a nervózně poposedával. Řada scén je opětovně prostě naprosto mimo mísu, házení dospělého chlapa do mlýnku na maso a příprava hamburgeru je tak zvrhle realistická, že jsem v ní postrádal nějaký over the top vtípek na ozvláštnění, díky kterému fungovala jednička.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Ne, že by šlo o špatný film - ten Vaughn pořád ještě natočit neumí. Je na tom ale strašně vidět, že jde o sequel, který sice dokáže bavit, ale použité cedí filtrem s obřími otvory a navrch přihazuje skoro stejně bezduché kvantity jako Rychle a zběsile. Pořád je to výborně zrežírováno i zahráno, akční pasáže mají bezpochyby gulervoucí timing a originalitu a zasazení na americký jih a s tím spojený národnostní kontrast jsou zkrátka moc fajn, ale přesto toho film za dlouhých 140 minut nabídne překvapivě málo a některé prvky v čele se záporákem a bohužel i Firthem spadají do škatulky parodie mnohem násilněji než vkusně zesměšňované motivy v jedničce. S odstupem času mi v paměti nejvíce zakotví Mark Strong stojící na mině a zpívající Take My Home od Johna Denvera - přesně to jsou momenty, kterých případný třetí díl (jemuž se vůbec nebráním) potřebuje více...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Režisér Matthew Vaughn natočil svoje první pokračování- Natočil pokračování Kingsmanů: Tajné služby, úžasné komediální akční pecky která před 2 roky byla neuvěřitelným zjevením. Vaughn se proto musel snažit aby pokračování Zlatý kruh nekleslo. A povedlo se mu to. Zlatý kruh je opět nekonečná šňůra vtipného humoru a geniální akce. Film začne výbornou akční honičkou která je předzvěstí velkých věcí. Film také nabídne záporačku Poppy ztvárněnou Juliane Moore. Poppy se zdá jako krotká žena ale opak je pravdou: Hned svou první scénou nažene strach a výborně nahrazuje Samuela L. Jacksona. Navíc je její sídlo architekticky geniální,holt 50 léta. Krásný design má i základna Statesmanů, jejíž členové tvoří důležitou část týmu. Stejně jako jsou Kingsmani pojmenováni po rytířích kulatého stolu, agenti Statesmanů jsou zase pojmenování po americkém alkoholu (Geniální!) A každý agent (ať je to Champagne, Ginger, Tequila či Whiskey) dostačující. I když pravda Champagne a Tequila jsou spíš menší camea a nejvíc prostoru má Whiskey. Hlavním hrdinou příběhu je pořád Eggsy který nyní tvoří partnerský vztah se Švédskou princeznou Tilde (holt se od análu za odměnu ze závěru prvního dílu posunuli) a je z něj oficiálně nový Galahad. Jeho život však nenaruší pouze zničení základny Kingsmanů ale i návrat jeho údajně zesnulého mentora Harryho Harta. Ze znovu shledání žáka a učitele vytěžil Vaughn nejvíce co mohl. Sice nějakou dobu trvá než si Harry vzpomene ale jakmile si vzpomene co všechno s Eggsym zažil nadejde obejmutí ze kterého jedno oko nezůstane suché. Zlatý kruh je pořád především spíše parodii na špionské filmy než aby se měl brát jako vážný následovník. Ze všeho však dokáže vytěžit (Ať už to je role Eltona Johna hrajícího Eltona Johna, akční scény spojené s hudbou či Mark Merlin Strong zpívající Take me home, Country roads) A to jsem ještě nezmínil výbornou parodii na barovou scénu z jedničky, geniálního prezidenta Bruce Greenwooda či náznak homo erotiky mezi Colinem Firthem a Eltonem Johnem. Jo a ještě nádherný záběr na hory v Itálii. A něco by se ještě asi nešlo. Vaughn nezklamal. Právě, že naopak. Kingsman: Zlatý kruh je to správné pokračování. Zábavné, dravé a perfektní. Nejde chtít víc. Těším se na trojku!
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Co zafungovalo v prvním díle už se tady jen opakuje v rámci nehorázně nepochopitelných záběrů. Film je svižný, akční (až moc) a zábavný. Ovšem o nějakém ději se ani nebavme, jde o tolik proprané téma až to začíná nudit tak jako samotné "akce".
  • Akce
  • Choreografie
  • Přehnané záběry
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
6
Ta podoba Tarona Egertona na Colina Firtha je úctyhodná náhoda.. Každý problém sequelu tady je! Máme tady navíc více známých tváří, kteří se sem buď vůbec nehodí, nebo jsou spíše zbyteční. Daleko více bizardních scén, navíc se zase tlačí hodně na humor. Příběhově slabší a přesně to jede ten styl, tedy cílit hlavně na ty, kterým se líbila jednička. Takže pokud to máte dosti na hraně, tak tentokrát to určitě nebude lepší. Škoda, po té neskutečné úvodní akci v autech jsem byl hodně namlsaný, ale ani zdaleka se nepodařilo kvalitu udržet. S přepálenou stopáží se zdlouhavým příběhem, holt nudnějším částem se nevyhnete. Ale potěšil Pedro Pascal! 55%
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
V duchu prvého Kingsmana nám pred dvomi rokmi vyšlo pokračovanie ,ktoré som si vďaka prokrastinácii pozrel až teraz. A za mňa je pokračovanie rovnako kvalitné ako originál. Šialených ,vtipných ,ale aj vážnych scén je tu plná riť a taktiež sa tu dočkáme nečakaných comebackov a zvratov. Už dlho som nevidel ,že by nejaký film dokázal takto rýchlo striedať medzi smutnou drámou a bezhlavou ,vtipnou ,ale hlavne brutálnou komédiou. Záporák sa dočkal podobnej kvality ako v prvom diely ,až na to ,že je vážnejší ,ale scéna s mlynčekom na mäso ma odmäkčila 😂. Dávam tomuto filmu 88% - a stále to mám radšej ako nové Bondovky.