Tajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa

75%
Tajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa

Náš film bude vyprávět o tajemství Divadla Sklep, jeho historii a současnosti a postupně zkoumat principy jeho obdivuhodně dlouholeté existence a soudržnosti, portrétovat jeho osobnosti. V postupném odkrývání toho, kdo jsou lidé ze Sklepa, co to je Sklep a jaký je jeho příběh, zjistíme, že má své tajemné mysterium, které může být klíčem k záchraně současného zdivočelého světa zmítaného krizí a chaosem. Film je z části „paradokument" složený z autentických výpovědí, situací skutečných i hraných, divadelních scének, vědeckých experimentů a animací. Ve filmu uvidíte představitele Divadla Sklep, za všechny jmenujme tyto: Davida Vávru, Milana Šteindlera, Tomáše Hanáka, Jiřího Fero Burdu, Roberta Nebřenského, Ondřeje Trojana, Václava Marhoula, David Nolla, Františka Vášu, Janu Hanákovou, Terezu Kučerovou, Martu Marinovou. Kromě herců budou v dokumentu účinkovat také vědecké kapacity, např. ekonom Tomáš Sedláček, psycholog Radek Ptáček či filozof Erazim Kohák.

Divadlo Sklep je atraktivní téma pro mnoho lidí. Sklepem si prošla řada významných osobností, herců, muzikantů a režisérů, kteří fungují v uměleckém a mediálním světě jako úspěšní a oblíbení solitéři. Mnoho lidí netuší, co je to divadlo Sklep, ale dokáže vyjmenovat herce nebo režiséry, kteří jsou s tímto divadlem neodmyslitelně spjati. V tomto filmu se tak dozví nové souvislosti. V roce 2016 oslaví divadlo 45 let své existence, a tak si myslíme, že si velký dokument na plátnech kin zaslouží. (Bio Art Production)



Recenze: Tajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa

Kinobox.cz
70%

Převládá ale to zdánlivě nevkusné pozlátko, které soubor přetaví v dokonalý estetický kýč. A navíc přidá jedno moudro, které by měl člověk nosit pořád v hlavě a srdci: "Nebojte se ztrapnit". Ve filmu o tom ostatně ještě před Divadlem Sklep přemýšlel Miloš Forman.


bayern
13 716 bodů
5.5
Sklepáci jsou mistři svého humoru a už jejich sestava je vražedná.Dokument je solidní a pobaví.
lukas
lukas
1 523 bodů
7
Pro fanoušky povinnost. Pro nezaujaté rozšíření obzorů. Vávra, Šteindler, Hanák, Marhoul a další pěkně pohromadě. Divadlo Sklep je fenomén a dokument se zaměřuje hned na několik zajímavých odboček - Sklep a léčba štěstím, Sklep a léčba vojáků v Afghánistánu, Sklep a konec totality v roce 1989. Celá řada opravdu starých a raritních videí. Pohled do zákulisí. Člověka to vybídne dát si další videa, filmy, tv pořady. Nebo vyrazit na Dobešku. Nebo rozjet s kamarády nějakou tu ozdravnou spontánní ulítlost ;-)
LiborLibor
43 bodů
5
Humor divadla Sklep mne konstantně míjí v poměru 1 zdařený pokus na 10 mířících naprosto mimo. Byl jsem zvědavý, zda se to po shlédnutí dokumentu změní. Nezměnilo... Bohužel, komika trapnosti a odcizenosti je mi v porcích dávkovaných sklepáky (tedy nikoliv jako 'koření' nýbrž jako 'hlavní chod') naprosto cizí.

Dodatečné informace

Původní název:
Tajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa (více)
  • Česká republika Tajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa
  • Česká republika The Mystery of Sklep Theater - A Guide to Saving the World
Premiéra v ČR:
5. 5. 2016
Distributor:
Bio Art Production
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch