Švýcarák

67%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Radcliffe jakoby už nevěděl jak se vymanit ze stínu toho malého čaroděje,tak si vybírá všemožné šílené a originální role. Vždyť v poslední době ztvárnil například skina,nebo chlápka s rohama. V tomto snímku,ale zašel ještě o kus dál a hraje zde prdící mrtvolu. Samotný námět filmu je neuvěřitelně šílený,ale pokud pohlédnete více do hloubky tohoto filmu,tak zjistíte,že toho v sobě skrývá mnohem více než se může na první pohled zdát. Je to silný a dojemný příběh o přátelství,který nabízí spoustu originálních a šílených scén.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Jak se blíží konec roku, člověk častěji proklikává profily filmů končící sezóny. Vidím, že u Švýcaráka jsem ani nenapsal komentář, což je vlastně výmluvné. Ten film mě tak málo zajímal, tak málo emocí a účasti ve mně vzbudil a bylo to tím otravnější, čím očividněji se snažil. Působí na mě jako objednávkové festivalové WTF pro lidi, kteří potřebují něčím machrovat na facebookovém profilu, tak si plakát nastaví jako timeline fotku.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
6
Krásně podaná podivnost.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Těžko hodnotit tento kousek. Je tak zvláštní až je dobrý.Ale na to jak jsem se na to těšil, tak jsem očekával trošku něco jiného, trošku víc té zvláštnosti. Ale i tak. Divím se, že Radcliffe do této role šel a mrtvolu dokázal hrát bravůrně a že to asi není žádná sranda. Nějaké scény a střihy bych vypustil a o tom závěru taky nevím co si myslet :-) Ústřední melodie je perfektní, už jí mám jako vyzvánění. 75%
avenis
avenis
8 145 bodů
7
"Co jsem ještě nehrál? Mrtvolu!" Daniel Radcliffe se zase překonává. A Paul Dano rozhodně nezaostává. Takový ohňostroj absurdních nápadů se hned tak nevidí. Je dobře být připraven na ten drsný fekální humor. Pak je to celé opravdu dobrá podívaná. (I když občas na hranici zvracivosti.) Druhý dojem z filmu je pak spíš smutný. Dva nešťastníci, o kterých víme jen málo, ale přesto si umíme představit a domyslet, co je přivedlo až sem. (25.3.2018)
zozemir
1 805 bodů
6
Bylo by lehkovážné nepřiznat tomuto filmu originalitu, je očividná stejně tak jako jeho fekálnost a vlastně i nesmyslnost. Nápad udělat z mrtvého muže víceúčelový nástroj je super a je škoda, že film měl spíše potřebu více se zabývat filosofováním o životě a to ještě dost nešikovně. Vtipem to také extra nepřetékalo, ale pár momentů stálo opravdu za to.
Radovanes
Radovanes
1 172 bodů
8
Absurdně stupidní ale moc moc vtipný filmek s Harrym,který je trochu po smrti .)
  • Humorné
tyna-berbrova
270 bodů
9
Svělý snímek, taková milá blbina. Byl to první film, který jsem letos zhlédla ve Varech na filmovém festivalu. Byl promítaný ve Velkém sále a celý sál se bavil. Je to vtipný snímek a nápaditý. Výborně obsazený Paulem Danem a Danielem Radcliffem. Doporučuji ke zhlédnutí
odla
214 bodů
9
Parádní snímek, který vážné téma podává opravdu odlehčeným způsobem. Jindy nevýrazný Paul Dano zde podle mě "zaválel". Daniel Radcliff mu sekunduje více než obstojně a navíc s grácií. Film jsem zhlédl v rámci mezinárodního filmového festivalu ve Varech.