Zhasni a zemřeš

67%

Komentáře a recenze 38

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3.5
Tohle že má být ten horor,který získává jednu pozitivní recenzi za druhou a lidé jsou z něj nadšeni? Na můj vkus to bylo dost slabé. Snímek v sobě skrývá pár lekaček a velmi slabé finále. Nápad je to sice zajímavý,ale technická stránka filmu by mohla být lepší.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Byť je to z názvu patrné, tvůrci nám již na samém počátku dějství ukáží o co tu jde. Duchařský hororový thriller se nese v tvorbě japonského stylu se západním viděním, takže v podstatě něco mezitím. Budování pocitu strachu to vyvolává chvílemi a lekačky krapet svou předvídatelností upadají. Příběh je vyprávěn zvolna a všemu dává svůj přirozený vývoj, kdy je to ale v některých momentech bohužel přeci jen krapet na škodu. Pokud to vypadá, že se děj začne motat v kruhu a velice dlouho nepřináší dějový vývoj, bude někde něco špatně. Ale není to zase až tak hrozné, aby to celé padalo až do unylé nudnosti. Atmosféra je příznačná vyvíjející se s dějem pozvolna až do dramatického finále. Tvůrci nikterak netlačili na pilu, takže noční můry z toho mít asi nikdo nebude. Absence brutality a krve vyznavače takovýchto filmů zklame, nic tedy pro tyto diváky. Snímek se veze ve své jednoduchosti a přímočarostí, ale není zase až tak špatný, aby se nedal doporučit.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Škoda že prostřední třetina je hodně prázdná a že reakce všech lidí na nadpřirozeno tak divně smířené - jinak fajn žánrovka.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Těžko se mi Lights Out hodnotí, protože až na ty vydařené lekačky mi to přišlo jako xtá variace na plíživého bubáka. Na druhou stranu, z těch horrorových blbin, které jsem viděl v posledních měsících, tohle jednoznačně vládne.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Stejně jako u V zajetí démonů jsem si vzpomněl na víc horrorů. Teresa Palmer ostatně připomíná Naomi Watts v prvním Kruhu, čemuž jde na ruku i hudební motiv, který některé pasáže Hanse Zimmera opravdu velmi připomíná. Ale buďme spravedliví, není to vykrádačka a horrorový žánr už takový od podstaty je. Když má někdo v ruce sekeru, tak si přece také každý druhý vzpomene na Jacka Nicholsona v Osvícení. Zhasni a zemřeš má český název, který vymyslel někdo po lobotomii, ale když se přes to přenesete dostanete výborný letní horror s dobrým nápadem, u kterého se nebudete nudit a párkrát se solidně leknete.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Nedá se svítit. Podobně intenzivní a originální lekačku jsme v kinech snad ještě neměli a těžko si v dnešní hororové konkurenci představit účinnější způsob, kterak divákům maximálně znepříjemnit návrat domů potemnělými ulicemi. Od začátku se jede na plné obrátky a bez zbytečných řečí je nám servírována inteligentní duchařská zápletka okořeněná tak hustou atmosférou a natolik děsivým bubákem, že bych si i zachrochtal blahem nemít ze samé nervozity stažené hlasivky. Plus bezchybná gradace, díky níž zlo nepřestává ani ke konci děsit, rozumná stopáž a samozřejmě naprosto odzbrojující kráska Teresa Palmer, jejíž zásluhou jsem ani nedýchal i v těch méně vypjatých scénách. Zbytečné si stěžovat a skuhrat, víc už snad chtít ani nemůžeme....
  • Skvělý námět
  • Žádná hluchá místa nebo dialogová vata
  • Sympatičtí herci
  • Fungující lekačky a celková bezvýchodná atmoška
  • Rozmazlené a přesycené publikum :-)
bayern
13 716 bodů
7
Slušný horor,lehce japonský styl zadrhávající se černovlasé antihrdinky.Člověk,aby se bál nejen telefonovat,dívat se na video,ale teď už i zhasínat.Toho proudu co se prosvítí a těch peněz co to bude stát.Jinak,ale poslední dobou jedna z lepších lekaček.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Strach ze tmy dostává nový význam. Film dokázal vylekat i zamrazit. Dějově se vše povedlo a stojí za to.
hrumsrt
hrumsrt
9 329 bodů
9
Jeden z nejlepších filmů, které nesou označení horor! Snímek postavený na lekacích momentech. Perfektně nasvícené, příjemné obsazení.. Pár dní jsem pak chodil všude jen po světle. 90%
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
2
Nic si z toho už nepamatuji, takže film kvalitami neoplýval.