Zhasni a zemřeš

67%
Zhasni a zemřeš

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není … a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií.

Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení… jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)




Recenze: Zhasni a zemřeš

Kinobox.cz
65%

Snímek pracuje s velmi úzkým okruhem postav. Uvidíte zde čtyři hybatele dějem a tři doprovodné postavy, které se postupně během filmu objevují a zase mizí. Poměrně nízký rozpočet, který činil 4 900 000 dolarů, je zde sice znát, ale vůbec to na celkovém dojmu neubírá na efektnosti. Nejspíše nebudu ani zdaleka jediná, která si to myslí, poněvadž Zhasni a zemřeš utržil 148 milionů dolarů, což je mnohonásobný přesah původního rozpočtu.

Kinobox.cz
60%

David F. Sandberg, režisér několika roztomilých kratičkých hororů (ten s pánvičkou je on) tímto filmem celovečerně debutuje a strašení má v malíčku. Většina temných lekacích scén funguje přesně tak, jak má, a nezřetelný obrys spolu se škrábáním nehtů vzbuzuje větší hrůzu, než nějaká CGI HD 3D namaskovaná příšera.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
3.5
Tohle že má být ten horor,který získává jednu pozitivní recenzi za druhou a lidé jsou z něj nadšeni? Na můj vkus to bylo dost slabé. Snímek v sobě skrývá pár lekaček a velmi slabé finále. Nápad je to sice zajímavý,ale technická stránka filmu by mohla být lepší.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Byť je to z názvu patrné, tvůrci nám již na samém počátku dějství ukáží o co tu jde. Duchařský hororový thriller se nese v tvorbě japonského stylu se západním viděním, takže v podstatě něco mezitím. Budování pocitu strachu to vyvolává chvílemi a lekačky krapet svou předvídatelností upadají. Příběh je vyprávěn zvolna a všemu dává svůj přirozený vývoj, kdy je to ale v některých momentech bohužel přeci jen krapet na škodu. Pokud to vypadá, že se děj začne motat v kruhu a velice dlouho nepřináší dějový vývoj, bude někde něco špatně. Ale není to zase až tak hrozné, aby to celé padalo až do unylé nudnosti. Atmosféra je příznačná vyvíjející se s dějem pozvolna až do dramatického finále. Tvůrci nikterak netlačili na pilu, takže noční můry z toho mít asi nikdo nebude. Absence brutality a krve vyznavače takovýchto filmů zklame, nic tedy pro tyto diváky. Snímek se veze ve své jednoduchosti a přímočarostí, ale není zase až tak špatný, aby se nedal doporučit.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Škoda že prostřední třetina je hodně prázdná a že reakce všech lidí na nadpřirozeno tak divně smířené - jinak fajn žánrovka.


Dodatečné informace

Původní název:
Lights Out (více)
  • USA Zhasni a zemřeš
  • USA Lights Out
Premiéra v ČR:
21. 7. 2016
Distributor:
Freeman Entertainment
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
4,9 mil. USD
Tržby:
148,87 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Zhasni a zemřeš je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Zhasni a zemřeš


Podobné


Powered byJustWatch