Dokonalé repliky

55%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
5.5
Recenze jsou k Replicas vážně kruté a tak jsem očekával jen nejhorší. Možná i proto nejsem z filmu úplně zklamaný. Není to sice žádná hitparáda,ale na jedno shlédnutí to bohatě postačí. Námět je zajímavý a poměrně dobře natočený. Navíc nechybí napětí a nějaká ta akce. Tak si říkám co od toho vlastně ti kritici čekali? Myslím,že už podle traileru bylo zřejmé jaký film asi bude. Keanu je každopádně v hlavní roli dobrý a snímek svým výkon drží nad vodou. Do budoucna bych mu přál lepší čich na filmy,protože je to sympaťák a zaslouží si to.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
5
Vědec Will pracuje na nápadu převádět lidskou mysl po smrti člověka do robota. Svým způsobem se mu to daří, ale jako obvykle se musí ještě vychytat nějaké ty mouchy. Jedné noci mu během automobilové nehody zemře žena a děti. Co ho následně napadne již musí být každému okamžitě jasné. Popadne ho jistá posedlost a následující události dostanou za své. Sci-fi snímek zajímavý, ale bohužel napsaný tak, že po divácké stránce nemá čím překvapit. Prostě to vnáší pocit, že něco takového tu už nejednou bylo. Předvídatelnost děje je tudíž docela silná. Nějakých nových nápadů se tu nelze dočkat. Dramatizace poukazuje na všelijaké intriky, u kterých to ale v rámci napětí poněkud skřípe. Mnohé dialogy taktéž nějak vyznívají podivně. Keanu Reeves se s tím sice popral dobře, ale i tak je to vcelku na pováženou. A tak se stalo, že ani citová stránka nefunguje tak, jak by měla. U takového žánru je potřeba si všimnout také CGI. Grafika taktéž známá, ale přijatelná, avšak animace zase budí jen rozpaky. Snímek tak vypadá, jakoby spíše pocházel někdy z devadesátých let. Kromě popsaných neduhů tomu chybí pořádný drive, ctižádost a hlavně nějaký nový směr na myslitelné úrovni. Takhle snímek jen bohapustě projede myšlenkami a zase zmizí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Docela chápu, že na to kývl jak Keanu, tak Alice. Na papíře tohle působí prostě dost silně, ve výsledku je to ale dost neatmosférické a ten potenciál tady vůbec není využitý.
Riverdon
Riverdon
7 386 bodů
5
Když přetrpíte bezemoční a nelogické jednání, či zobrazení vědomí jako pojmenovaného úložiště v první půlce, pak lze tuto sci-fi dokoukat.
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Zkusíme pominout naprosto otřesné CGI, které bylo na úrovni roku 2000, to se prostě nepovedlo. Celková myšlenka přenesení mysli do počítače nebo do jiného těla je tady s námi už delší dobu a několikrát zpracovaná. Tady v tomto filmu nic méně neřeší zda je mysl něco víc než skutečně, jen super počítač, když to řekneme velmi zjednodušeně. Tak nějak tady přeskakují tu otázku ohledně lidské duše. Protože všechno co se dělo, byli jen potíže se špatně vymazanou pamětí na určité vzpomínky, které k tomu vyvolali následné podněty. Nic méně, je to jeden z mála filmů který to takto udělal. Většinou jsme svědky toho jak to nefunguje, protože lidská mysl je něco víc. Tento film ukazuje co by se mohlo stát kdyby lidská mysl byla skutečně jen určitá forma ''super počítače''. Tato myšlenka se mi líbí, ta korupce na konci, že to není farmačka, ale týpek co chce vydělávat je vcelku zbytečná. Jen ta myšlenka příběhu mě zaujala zbytek filmu byl takvej, no prostě nic moc.
sugi
752 bodů
5
… zajímavý námět ,ale ku neprospěchu filmu lehce předvídatelný …. je to film , který jednou shlédnete a pak na něj zapomenete pro jeho průměrnost , tím ale nechci říct , aby jste se na něj nedívali … určitě jednou za shlédnutí stojí ...