Český lev 2015

34%
Český lev 2015
Český lev 2015

23. ročník Českého lva, výročních cen České filmové a televizní akademie, proběhne opět ve slavnostním stylu ve Dvořákově síni pražského Rudolfina v sobotu 5. března 2016 v přímém přenosu na ČT1. Šanci získat letos Českého lva mají tvůrci celkem 42 celovečerních hraných, animovaných a dokumentárních filmů, uvedených do distribuce v roce 2015. Novinkou 23. ročníku Českého lva je udílení cen za televizní tvorbu, která je zastoupena ve třech kategoriích. Tvůrci mají možnost získat ocenění za Nejlepší televizní film nebo minisérii, Nejlepší dramatický televizní seriál a Nejlepší dokumentární televizní film nebo seriál. Nově byla zavedena zvláštní kategorie Mimořádný počin v oblasti audiovize. (Česká televize)




filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
4
Opakování minulého ročníku:Špatná Lucie Výborná+proč se to nemůže dělat jako na Oscarech co se týče předávání? Tahat tam vědce nedává smysl podobně jako na fotbalistu roku tahat operu. Člověk vyhraje Oscara a poté musí rychle říct všechny kterým děkuje než ho Výborná vyhodí a dá prostor zbytečným zpěváckým sólům.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
0.5
Kvalita ceny Český lev raketově klesá a očekávám, že za pár let upadne např. díky kategoriím televizní tvorby, které nominují samotné televize do úplného bahna. Díky kategorii televizních dokumentů se do nominace dostala i reality show Výměna manželek. Za pár let se tedy o Českého lva budou ucházet Česko hledá superstar, Prostřeno a VIP zprávy. Koneckonců někde tyto hrozný pořady ohodnoceny být musí, když už zrušili TýTý. Letošnímu udílený cen tak k dokonalosti chyběl už jen falešný Jim Carrey.
Ombak_Penari
2 764 bodů
4
Český lev, tak jak je udělaný, přestane brzo kohokoliv zajímat. Nemá to absolutně žádný náboj, celý večer je divácky totálně sterilní a těch umělců, pro které je ocenění opravdu poctou a dají to při přebírání ceny najevo, je už opravdu málo (viz. evidentně otrávený a přinasraný Zelenka). Jiný moderátor, který z toho dokáže udělat show, by určitě pomohl, ale bylo by nefér to házet na Lucii Výbornou, chce to změnit celý koncept. Byl jsem se podívat u Rudolfina před samotným večerem na tu velkou show příjezdu českých celebrit. Takové ty vřeštící davy, oslnivá záře stovek fotoaparátů a davy fanoušků, žadonící o podpis. Krásně to na tom bylo celé vidět - asi padesátka žbrblajících a postávajících lidí okolo schodů a pár fotografů. Jen ten červený koberec zůstal. Jak symbol toho, čím by galavečer vlastně měl být. Smutný pohled. Česká kinematografie možná neprožívá nejlepší léta, ale zájem lidí se dá vzbudit i tak a člověk by se u předávání nutně nemusel uzívat a mít tendence přepnout na cokoliv jiného.

Dodatečné informace

Původní název:
Český lev 2015 (více)
  • Česká republika Český lev 2015
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění