Taboo

84%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
(Po třech dílech.) Tom Hardy chodí a bručí. Je to cool, ale že by se mi na to chtělo koukat 8 hodin? To asi ne. Pro mě typický příklad kvalitního televizního žrouta času, který tvoří iluzi důležitosti, aniž by mi vlastně něco dával.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Celou dobu se Hardy tváří jakože má za ušima a člověk čeká, jak se soupeři vydrbe...aby se po 7.5 hodinách ukázalo, že věc ze závěru mohl udělat kdykoliv, a předešlé díly rázem působí jako vata. Sice zajímavá a technicky precizní, ale rozhodně ne tak strhující jak mohla být.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Tenhle seriál sice žádná velká díra do světa televizní zábavy není, ale má i své dost podstatné klady v podobě Toma Hardyho, který ustojí i momenty, kdy má před kamerou často jen projít. Jako hlavní antagonista je výborný Jonathan Pryce a jestliže se říká, že se dílo pozná podle padoucha, tak tady by to mělo být na zahradu z cen Emmy. Zajímavé příběhy, zápletka, ale na můj vkus by se to mělo méně vléct a neškodilo by víc akce.
Pas
Pas
6 225 bodů
7.5
Británie na počátku 19. století je stále impériem nad kterým nezapadá slunce, začínají se však stahovat mraky.V Evropě ještě neskončila válka s Napoleon a za oceánem vypukl krvavý spor o území a vliv s vycházející mocností,s USA.Do toho všeho se vrací James Kezaih Delaney,ztvárněný Tomem Hardym, bývalý voják sloužící u Východoindické společností díky níž se z něj stal psanec a podivín.Vyrovnat rodinné záležitosti po smrti otce jako též oplatit léta strádání je cílem Delaneyho. Atmosféra ponurá i díky skvělým lokacím a vyobrazením reality Londýna jakož i venkova v těchto časech .Snímek není jen čistým dramatem muže který má své plány ale celý seriál prolíná i mystérium Nového světa. což je naděje pro psance i chudáky. Nic však není zadarmo .Umění rozehrát velkou hru kdy je potřeba postavit proti sobě tři velké hráče. Britskou korunu, Východoindickou společnost a Američany.Délka (8. dílů) se stopáži cca 50. minut se zdá být akorát, bohužel je tam až příliš mnoho hluchých míst kdy se Hardy pere s vlastními démony na úkor akčnosti, keré je tam pohříchu málo ač doba i okolnosti po tomto přímo volají.V posledním díle je akce právě až přespřílíš kdy se tvůrci rozhodli na poslední chvíli dohonit v příběhu i dramatičnosti co předtím zanedbali .Lepší průměr a koukatelný seriál určitě ano, ovšem nic převratného.Otevřený konec je samozřejmostí ,takže příště snad trochu s větším drajvem Tome .
kknk2
kknk2
2 949 bodů
7
Hledáte-li méně profláklý seriál a nejste slabší povahy, tak má smysl mrknout na Taboo. Hlavním lákadlem může být Tom Hardy v hlavní roli a časové umístění, tedy začátek 19. století a vše, co k němu patří. Opravdu mě bavila asi jen polovina, dokázala jsem si však oblíbit některé postavy a užít si konec, jenž je o dost akčnější než zbytek.
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
8
Špinavý a posraný Londýn 19. století, do kterého přijíždí krapet cákly, ale nadmíru inteligentní anti-hrdina, jenž se dostává do sporu mezi tři mocné frakce. No to mě nesmělo minout. Tom Hardy zde hraje klasického Toma Hardyho, tedy zarputilého drsňáka bez skrupulí, nicméně musím uznat, že mu to furt jde fakt skvěle. Jedná se o velice hezky natočenou sérii se skvělou atmosférou, kterou ještě doplňuje vcelku úchvatná a chytlavá základní melodie. Kdyby série trochu více omezila ony mysteriózní aspekty, protože i bez nich se Hardyho charakter skvěle vyvíjel, plus k tomu díky nim se seriál někdy docela táhl, a zaměřil se více na tu politickou dějovou linku s větší dávkou napětí, měli bychom zde opravdu vynikající politický konspirační thriller s menší dávkou bizarního tajemna. Takhle je to jen velmi dobrý thriller, ale i to se počítá.
Sheemas
Sheemas
737 bodů
9
Špinavý, temný a bahnitý Londýn, kterému ,,vládne" Východoindická společnost, tedy dokud se neobjeví Tom Hardy. Příběh se velmi pomalinku rozjíždí až do celkem akčního finále, T. Hardy dominuje celému seriálu, i když komunikace z jeho strany je spíše ve formě mručení a podobných pazvuků. Prvních pár dílů nás prakticky nikam neposouvají, postavy se jen různě přesouvají z místa namísto a přitom se snažíme pochopit a zachytit motiv a cíle J. K. Delaneyho, celkově pak příběh chytí tempo až u předposledního a posledního dílu, což už ale může být pro někoho pozdě. Pokud však vydržíte, Taboo předkládá skvělý příběh, má opravdu skvělou atmosféru a Hardy zde předvádí své herecké umění na jedničku.
leriel
213 bodů
9
Velice zajímavý seriál s Tomem Hardym v hlavní roli. Možná kdyby to byl film tak by to mělo ještě větší aplaus než seriál, který občas je táhlý jak žvýkací guma, ale co se dá dělat, lepší dobrý seriál než špatný film a tenhle seriál se vcelku velmi povedl.
Tommy22
Tommy22
37 bodů
9
Tom Hardy a ještě v seriálu, to je snad sen každého. Temná, napjatá a špinavá atmosféra podobná jako v Black Sails. Dějově je seriál trochu slabší ze začátku, avšak ke konci se stupňuje napětí a kvalita. Nicméně herecký výkon a charisma Toma Hardyho bohatě stačí. Těším se na druhou sérii.