Ochránci

40%
Ochránci

Během studené války dostala tajná vojenská organizace „Patriot" za úkol vytvořit skupinu superhrdinů, kteří budou chránit svou vlast před nadpřirozenou hrozbou. Vědci vybrali čtyři jedince z různých koutů Sovětského svazu a úpravami jejich DNA u nich rozvinuli superschopnosti. Časy se však změnily a hrdinové museli po dlouhá léta žít v utajení. Když se ale objeví nová hrozba, strašlivější a nebezpečnější než cokoliv, s čím se „Ochránci" kdy setkali, musí se vydat znovu do akce...(Bohemia MP)

 

 




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
2
Oni už se asi kluci v Rusku nemohli dívat na to jak Amíci neustále zachraňují svět,tak povolali do útoku své Ochránce. No a výsledek? Katastrofa! Film jehož největším kouzel měla být akce vůbec nefunguje. Vše je to je digitální bordel,který nemá hlavu ani patu. Navíc efekty působí velice levně a nedotaženě. Příběh nedává sebemenší smysl a motivace s přemlouváním ostatních ochránců do boje působí směšně. Dialogy jsou jako vystřižené z béčkových filmů a tvůrci se hodně snaží hrát na city,ale spíše vám to vyvolá úsměv na rtech,protože je to vše hrozně nucené a trapné.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
5.5
Ruská verze Avengers se příliš nepovedla, začátek slibný, hrdinové celkem o ničem a příběh jako bych už v mírně pozměněné formě viděl. Digipodívaná plná nesmyslů a konec velmi slabý. Když jsem na konci slyšel , že se našli další ochránci, tak jsem se trošku vyděsil, ale bude-li další pokračování, šanci mu dám.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
7
Superhrdinský ruský snímek byl alespoň u nás prezentován jako odpověď na americké filmy stejného žánru a tak je jasné, že současná protiruská nálada se podepíše i na hodnocení. Natočit to Číňané, Japonci, Korejci či Francouzi, už by se na to hledělo jinak. Spíše než jako odpověď vzdává takovýmto filmům hold. Z mnohých cituje a přenáší na ruskou půdu. Avšak scénář je velmi málo zpracovaný a tak nepřekvapí ani na takový film neobvykle krátká stopáž. Chybí vývoj postav, což velmi ztrácí na charakterech. Příběh ale má smysl, když jde dějově o plány špatných lidí. Superhrdinové přicházejí ve všech tvarech, velikostech a přesvědčení a není na tom nic špatného, že se ruská kinematografie přidala. S CGI i ruští tvůrci umí pracovat a je to vidět v každičkém záběru. Grafika je prostě bezchybná a vyobrazené postavy jedinečné a přizpůsobené svým vlastnostem jako u každého jiného superhrdiny. Takže je to jasné. Ruští tvůrci rozhodně překvapili, ale příště by to chtělo více zapracovat na scénáři.


Dodatečné informace

Původní název:
Zaschitniki (více)
  • Rusko Ochránci
  • Rusko Zaschitniki
  • Rusko Guardians
  • Rusko Zashchitniki
  • Rusko Защитники
Premiéra v ČR:
20. 4. 2017
Distributor:
Bohemia Motion Pictures
Země původu:
Rusko
Rozpočet:
5,4 mil. USD
Tržby:
4,8 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění