Nebezpečný cizinec

71%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Martin Campbell je slušný řemeslník a i zde odvedl velmi dobrou práci. The Foreingner je povedeným snímek,ale spíše než o akční film se jedná o politický thriller s pár akčními momenty. Právě to politické pletichaření a řešení osobních problému kolem Brosmana snímek zbytečně brzdí. Kdyby to byla jen čistokrevná akční jízda za pomstou,tak bych hodnotil možná přece jen trochu výš. Nikdo nemládne a i na Jackiem se podepsal zub času,ale stále to v sobě má. Bojové scény už nemají takový drive jako kdysi,přesto jsou stále velmi dobré. Navíc Jackiemu tato vážná poloha sluší a do budoucna bych mu přál více takových rolí. Brosman byl taktéž velmi dobrý a šarm ho neopustil ani s přibývajícím věk. Takto je to u mne všechno za 70%.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Pěkný akční film, který stran scénáře sice nepřináší nic nového. Terorismus, komplot z řad politiků, touhu po pomstě a akčního superhrdinu. Zdánlivě nesourodé duo Jackie Chan a Pierce Brosnan působí překvapivě dobře a tito matadoři akčních snímků mají stále co nabídnout. Líbilo se mi, že Jakcie Chan nepůsobí, jako nezranitelná mašina, ale občas také dostal pořádně naloženo, což vzhledem k pokročilejšímu věku působilo přirozeně. Dobrá akční podívaná.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Jackie Chan neusíná na vavřínech a dále nám s ohromnou horlivostí předkládá další snímky kupodivu velmi povedené. V tomto si zahrál skromného obchodníka hledajícího spravedlnost po tragickém úmrtí své dcery na základě teroristického činu. Do cesty se mu ve své roli postaví Pierce Brosnan a dějství nás zavede do prostředí teroristické skupiny IRA. Pravda, na toto téma už dlouho nic natočeného nebylo. Snímek má slušný spád, svěžest, pevný scénář a Jackieho Chana, který po fyzické stránce jakoby nestárnul. Kratší zápasy tu má sice jen dva, ale přesně takové, na jaké jsme u něho zvyklý. Jinak je příběh více dramatický, což se Jackie sám nechal slyšet, že se na takovéto snímky s ohledem na svůj věk zaměří. Plně to ještě neudělal, ale tato jeho role je hluboce příkladná. Použitou dějovou šablonu sice už mnohokrát zprofanoval Steven Seagal, ale tady je vidět, že Jackie je zcela jiná liga. A to ani Pierce nezůstává pozadu. Snímek má své kvality a je to zásluha i režiséra Martina Cambella, který opět věděl co dělá.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Když se rozhodnete vyhodit něco vzduchu, pozor ať při tom nenas.rete čínského partyzána v důchodu, experta na boj z blízka i dálky, specialistu na výbušniny a velice neodbytného telefonistu Jackieho Chana.. Když Neeson kosil araby ve Francii, bylo to nové a do jisté míry uvěřitelné. Jackiemu jsem ale to kosení teroristů moc nevěřil. Škoda, že to Cambell nenatočil celé jako politický thriller.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Solidní drama, které už samozřejmě není tak akční, jako když bylo Brosnanovi a Chanovi o dvacet let méně, ale na druhou stranu, oba mají dost šancí ukázat, že nejen kopy jim vydělaly jmění. Chan je výbornej a Brosnan zrovna tak, zvláště díky jeho výbornému irskému akcentu. Je zajímavé sledovat, jak dokáže být Brosnan přirozeně zlej na plátně. Campbell to režíruje jako profesionály před lety říznuté moderní akcí a myslím si, že tohle je hodně solidní thriller. Palec jednoznačně nahoru!
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Terorismus opět na filmovém plátně. Tentokrát v podivném společenství Ramba s Mužem ve stínu naroubovaném na IRA .Není to politický thriller ani survival z Vietnamu i když z obou žánrů se tam mnohé objeví a to je zřejmě škoda, scénář je díky tomu notně přitažený za vlasy a filmové efekty výbuchů silně převyšují dějovou linii snímku.Postarší pánové Jackie Chan a Pierce Brosnan tady rozehrávají vlastní hru o pomstě a vyřizování účtů, kdy oběma sekundují méně známé filmové tváře ale i všude přítomný "Big Brother" což není až tak objevné zjištění, ovšem riziko toho kdo nás kdy a kde vlastně špehuje a manipuluje je realita všedního dne na kterou jsme si bohužel už přivykli...The Foreigner je taková filmová skládačka a rovněž trochu vykrádačka která neurazí ale ani nenadchne.Na jedno podívání o tom , že svět není černobílý to ujde ale jinak žádná pecka , která by byla průlomen filmařiny z tohoto ranku.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
8
Ano, čeky už patří do starého železa hlubin senilných vykopávek, ale pořád rozdává lepší rány než jeho mladší verze, co po něm jednou převezmou žezlo. Když nějakým způsobem vyváznete z bahna nudy prvních 30 až 45 minut, tak pak se budete jen bavit nad hopsajícím Jackiem Chanovi. Pierce Brosnan, který taky ještě v důchodovém věku [sorry no] hraje zlouna fakt přesvědčivě, nebo je to tím, že nikdo si nedokáže představit typickýho anglána než Brosnana. Ale myslet je hovně vědět, protože on je Irčan.. Pro mě typický gentlemanský angličan je jen Hugh Grant, nebo ještě Benedict Cumbr.. Cumbrt.. ehmm.. Pan Fazole. Příjemná změna, než jen koukat na nějaké čínské hopšup narkáče v kung fu filmech, které teď v poslední době hodně absolvuje Jackie Chan. Chůva v akci pořád zůstává mým guilty pleasure.
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
7.5
Nejdřív to moc nadějně nevypadalo. Říkal jsem si: ,,Hmm, dobrý. Jackie Chanovi zabili dceru. Tak to asi teď půjde a všechny zabije." A měl jsem ve své podstatě skoro pravdu, ovšem Foreigner se na diváka vytasí ještě s politickou hrou mezi Brity a Iry, v jejichž středu je ulítlá skupinka IRA teroristů, a přesně v tomhle film září. Ano, sledovat nesmírně schopného Chana může být zábavné, ale neskutečně rychle to omrzí, ovšem ve výsledku ve filmu nebyl tak dlouho, jak by si člověk myslel, přičemž druhá polovina se skvěle rozjede právě díky postavě Pierce Brosnana a jeho neblahém pojítku na IRA, což mě upřímně bavilo více. Dokonce to bylo ke konci i docela dost napínavý, škoda té poněkud únavné první třetině. Docela slušný.
tindersticks
tindersticks
774 bodů
8
Politický thriller pro milovníky akce. Na Jackie ho Chana, který mi nikdy osobně nepřirostl k srdci, se může dívat i divák, očkávajcíí revenge akci, tak jak ji zná, do Bronsona přes Gibsona po Willise a nebude zklamán. Příběh zasazený do prostředí IRA ale udrží u obrazovky i diváka čekajícího vhled do politického zákulisí. Zmíněné složky jsou velice zručně namíchána a výsledkem je solidní podívaná s chatismatickým předákem IRA (!) Brosnanem