Luke Cage

62%
Luke Cage
Plakát traileru
Během pokaženého experimentu získal supersílu. Také byl falešně obiněn. Nyní utíká z vězení, aby vzal spravedlnost do vlastních rukou.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Seriál je zvláštní hlavně v tom, že byť je hlavní postavou chlapík s určitou vyjímečnou schopností, nejedná se o dějství o superhrdinovi bojujícího za práva slabých za každou cenu. Je to ve své podstatě další obyčejný gangsterský příběh odehrávající se v Harlemu, jakých je spousta, avšak s netradičním hrdinou. A tak je to celé daleko civilnější, než bývá u komiksových seriálových počinů obvyklé. Prioritou je právě hlavně dramatický děj, který je vypracovaný naprosto dokonale. Akční scény jsou samozřejmě obsažené také, jen jich není zase až tolik, jak by mnohý snad očekával. Tempo je pomalejší, ale je to ku prospěchu temnější atmosféry. Seriál tedy může s ohledem na dramatičnost než akci zklamat, ale je to jen o přístupu k dílu jako takového.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
S1 4/5. O chlup lepší než Jessica Jones. Colter je těžký sympaťák a ten Cageův život jsem mu fakt věřil. Záporáci do jednoho parádní (herecky jsou tyhle postavy v Netflix Marvelovkách pomalu na vyšším levlu než v těch filmových), a ikdyž stejně jako u Daredevila 2 i Jess Jones bych uvítal tak o 3 díly méně, byl jsem nakonec, i díky luxusnímu finále, dost spokojený. _ S2 3/5 Pořád a pořád stejný problém. Zase je tady o nějaké 3-4 díly víc, než by bylo vhodné. A je to škoda, protože ač mi Mariah jako záporák moc nesedla, tak to dost tahá zajímavý Bushmaster a hlavně překvapivě Shades, jehož morální dilemata patří k tomu nejlepšímu z obou sérií. Samotný Luke už mi přišel takový docela ospalý, ale od 10. dílu a návštěvy Dannyho to už nabere solidní obrátky.
Atchyroz
3 394 bodů
6
65% - Co říct o seriálu, kde vystupuje Powerman alias Luke Cage. Hlavní roli si velmi dobře střihnul Mike Colter. Do své role sedí a bavil mě i v Jessice Jones a týmovce Defenders. Obě sérky Lukea Cage mají společná pozitiva, a to ve vizuálu. Nádherně se tady hraje s barvami, prostředím, výborně zde sedí hudba a děj v samotném Harlemu je prostě super. Herci jsou vesměs fajn, ale nic převratného. První série mě ale dost zklamala. Ze začátku tady byl zajímavý záporák, kterého hrál Mahershala Ali, poté zmizel a nastoupil na jeho místo jiný záporák, který byl vedle něj naprosto nezajímavý. Děj není až tak zajímavý, aby udržel pozornost a stejně jako většina marvel seriálů od Netlfixu má i Luke Cage jeden problém. Je to pomalý, občas nudný a děj je zbytečně natahovaný. Zkrácení o pár epizod by neuškodilo a příběhu by to neubralo. Druhá série nese ten samý problém, ale už mě bavila trochu více. Všechny postavy už měly nějaké svoje story za sebou, dostávaly svůj prostor a tentokrát zde byl skvělý záporák, jehož každá scéna mě bavila. Z vedlejších postav mě hodně bavili herci Theo Rossi a již zesnulý Reg E. Cathey. Za zmínku stojí i epizoda s Iron Fistem. Ve všech ohledech je hlavně druhá sezóna jistější. Celkově se ale jedná o fajn průměrný seriál s hrdinskou tématikou.

Dodatečné informace

Původní název:
Luke Cage (více)
  • USA Luke Cage
Země původu:
USA
Čeština:
Luke Cage je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch