The Defenders

73%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Pocitově nejslabší "marvel netflix"'. Díl, kdy se všichni poprvé potkají skvělý, ale celkově mám pocit nevyužitého potenciálu. O to víc to mrzí, když jsem se poprvé konečně .dočkal menší nálože dílů (8 oproti klasickým 13)
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Street Avengers are together. Suprový seriál který dokonale spojuje všechny 4 předchozí seriály. Good job Netflix! :)
Atchyroz
3 394 bodů
7
75% - Z očekávané seriálové týmovky Defenders jsem byl vesměs spokojen. Všichni herci jsou stejně dobří jako ve svých vlastních seriálech a jejich jednání rozhodně nezklamou. Spíš v některých momentech i dobře překvapí. Vrcholem seriálu je určitě třetí epizoda, kde se poprvé potkají všechny čtyři postavy a jejich interakce je opravdu super. Stejně i konfrontace s hlavní záporačkou, kterou si střihla Sigourney Weaver. Ta, i když je své roli hodně fajn, tak je škoda, že po scénáristické stránce tvůrci moc dobře nevytěžili její plný potenciál. Její skupina záporáků, kterým se mají Defenders postavit, není nic světoborného a její plán je na takto přízemnější seriály až moc velký přepal. Hned na začátku mě naprosto dostal nápad ukázat každého z hrdinů v jeho vlastním prostředí a v barvách, jaké jsou pro daný seroš typické. Daredevila jsme mohli vidět v rudé barvě nebo Lukea Cage v přepálené žluté. Byl to hodně zajímavý nápad a je škoda, že se od toho později upustilo. Stejně tak je škoda závěru samotné série, která byla i přes nižší počet epizod poměrně natahovaná a v mých očích nebyla zvládnuta zrovna nejlépe.
Sheemas
Sheemas
737 bodů
7
Setkání Daredevila, Jessicy, Luka a Iron Fista není sice žádná hitparáda, ale nejedná se ani o vyložený propadák. První dva dílý se hrdinové postupně setkávájí a spojují proti společenému nepříteli, v tomto případě proti Sigourney Weaver. Dále přibývá i více akce a soubojů (konečně Iron Fist předvádí něco lepšího, než ve své sólovce), a ve výsledku každý má dostatek prostoru na to, aby ukázal co umí a není to úplně nejhorší, navíc jim to společně celkem sedí. The Hand, jako světová zločinecká organizace mi přišla dost slabá, tak snad v další sérii bude padouch trochu zajimavější a výraznější.
Branduff
Branduff
240 bodů
6
Vedlejší příběhy hrdinů mají jednu vadu. Obsahují hromadu výplně a zkrácení by jim prospělo. Tady na to šly obráceně. Málo výplňových epizod a akce. Bohužel dle mého pokud pominu první dvě představovací epizody které diváci ostatních seriálů mohou přeskočit je děj uspěchaný a hodilo by se jej trochu protáhnout. Né moc ale dvě až tři epizody bych uvítal. Co ale musím vypíchnout je zpracování barev. Každý hrdina má svou barvu a vše je zde skvěle zachyceno v prvních dílech. Hlavní záporák, Ruka mi přišla pro první spojení nezajímavá. Krom Daredevila a Iron Fista propojení není a zvláště Jessica je problémová. Její zapojení mi přišlo extrémně na sílu. Kdyby se na ní obrátil Luke s prosbou o pomoc při sledování, za mně by to působilo lépe. Bojové scény až na poslední patří k tomu lepšímu s Netflix tvorby i když síla záporáku se razantně mění proti komu zrovna stojí. Poslední v podzemí je nepřehledná a zvolení Hip Hopu pro tuto scénu mi taktéž nepřišlo dobře zvolené. Ke kladům musím vypíchnout Iron Fista který je zde mnohem přijatelnější než v vlastním seriálu a jeho interakce z Lukem je super. Postavy ač hlavní či vedlejší jsi udržují své charaktery takže za mně lehký nadprůměr. Stále ale o třídu kvalitnější než některé solové řady hrdinů.