Cizinec ve vlaku

65%
Cizinec ve vlaku

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: “Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)




Recenze: Cizinec ve vlaku

Kinobox.cz
40%

Totiž, v prvních dvou třetinách filmu je akčních scén dost málo (jen trochu fackování s různými individui ve vlaku), pak přijde něco jako Nebezpečná rychlost (1994) a brutálně přehnaný CGI-fest, při kterém všechno vybuchuje a vagóny létají vzduchem. A po tomto "akčním vyvrcholení" následuje ještě dost dlouhá "situace s rukojmími", která by měla asi být napínavá a plná zvratů...


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Já si tento film naprosto užil. Od chvíle kdy si ve vlaku k Michaelovi přisedne tajemná žena,začne snímek nabírat obrovské obrátky. Přistihl jsem se,že sám hledám toho kdo mi přijde podezřelý a to značilo jen jedno - snímek mne naprosto pohltil. S přibývajícími minuty je tempo naprosto vražedné a Liam Neeson to má celé pod palcem. Tohle jsou role,které mu sedí nejlépe. Havárie vlaku vypadá parádně a to co následuje potom nabízí hutnou atmosféru. Ano je to sice prvotřídní akční výplach,ale sakra dobře natočený. Já se prostě bavil a dávám 75%.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Od první chvíle, kdy Liam Neeson nasedne do vlaku je film neskutečně napínavý a má hutnou atmosféru. Bohužel se film nevyhnul spoustě fyzikálních nesmyslů a zbytečně přepálených scén a digitálnímu bordelu. Za tu atmosféru a napínání diváka až do samotného konce dávám 65%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Už asi po 40 minutách to nabírá ten zdlouhavý a unuděný styl, který vydrží až do konce. Překombinovaný thriller, ve kterém zvraty nepřekvapí, akce neoslní..jednoznačně nejslabší společný film dvojky Serra-Neeson.


Dodatečné informace

Původní název:
The Commuter (více)
  • USA Cizinec ve vlaku
  • USA The Commuter
  • USA Muž vo vlaku
Premiéra v ČR:
18. 1. 2018
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
119,94 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Cizinec ve vlaku je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch