Agenti dementi

55%
Agenti dementi

Mortadelo a Filemón jsou dva „nejcennější“ superšpióni tajné vládní agentury T.I.A. a jsou připravení rozlousknout všechny zločiny, které žádný jiný agent nevyřeší… nebo spíše jsou schopní zpackat všechno tak, jak to nikdo jiný nedokáže. Mortadelo a Filemón běžně využívají naprosto šílené převleky a naprosto nepoužitelné nápady, které spolu s jejich originálním ostrovtipem změní každou jejich tajnou misi v bláznivé dobrodružství, které ve světě zločinu nemá obdoby. Tentokrát musí čelit dvěma ukrutným hrozbám: jednou z nich je Jimmy Plašan, šílený zlosyn, který ukradne trezor přímo z kanceláře šéfa T.I.A. a to tak, že nakloní budovu, aby mohl těžký trezor vypadnout oknem ven. A druhou hrozbu představuje Mezek Cruncher, obrovský třítunový kriminálník s šedesáti gramovým mozečkem, který chce na Filemónovi vykonat velmi osobní pomstu.

Mortadelo je vysoký, plešatý mistr převleků pojmenovaný po známém italském salámu a Filemón je jeho menší, zavalitější a panovačný partner. Hlavním znakem seriálu je jeho extrémně nakažlivý humor, jeho hrdinové neustále trpí nějakými nehodami jako např. pády z výšek, explozemi, neustále na ně padají nějaké těžké předměty (piano, trezory, apod…), avšak naštěstí bez trvalých následků. Pracují pro Vincenta, vždy špatně naloženého šéfa T.I.A., dále je tu profesor Bacterio, šílený vědec s černou bradkou, který je parodií na Q z Jamese Bonda, a také tlustá blonďatá sekretářka Ofélie, která je pro změnu parodií na Moneypenny. Její pokusy o svádění obou agentů vždy ztroskotají. (Cinemart)




Recenze: Agenti dementi

Kinobox.cz
50%

A s českým zněním souvisí i hlavní problém tohoto filmu: Je totálně nevhodný pro jiné, než španělské publikum. Obsahuje strašnou spoustu narážek na lokální události / osobnosti a nepřeložitelných slovních vtipů. Což je změna oproti comicsu, který v tomto ohledu tak nahuštěný nebyl, pokud si pamatuju.


bayern
13 716 bodů
3
Komiksový Clever a Smart byli kdysi kult a i na tento animák se dá dívat,ale není to úplně ono a čekal jsem od toho větší odvaz!
batal
893 bodů
2.5
dementní

Dodatečné informace

Původní název:
Mortadelo y Filemón contra Jimmy el Cachondo (více)
  • Španělsko Agenti dementi
  • Španělsko Mortadelo y Filemón contra Jimmy el Cachondo
Premiéra v ČR:
11. 2. 2016
Distributor:
Intersonic
Země původu:
Španělsko
Rozpočet:
10 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Agenti dementi