Zločin v Polné

73%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Kdyby se tvůrci nebáli a dali nám minimalistické syrové soudní drama, bylo by to fajn. Jenže to by diváci České televize nepochopili, protože každý ví, jak moc jsou hloupí, tak se jede na melodrama plné zlosynů a doslovnosti. První díl je o dost lepší než dvojka, která vše jen opakuje a recykluje, takže se těžko stravuje.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
8
Opět film, který vybrala jedna z našich paní učitelek. Tentokrát to byla paní učitelka na dějepis. Prostě umí vybírat. :)
Ombak_Penari
2 764 bodů
7.5
Po prvním díle nadprůměrně zpracované televizní drama, na kterém není nic co by mě jakkoliv vytáčelo. Uvidíme dnes po druhém díle. Zatím mě to na dnešní pokračování velmi silně navnadilo. Po druhém díle: nadšení přetrvalo, je to prostě výborně zpracované a zahrané od začátku až do konce, nemám co zásadního tomu vyčítat, takže nemám potřebu se pouštět do žádného hnidopišení. Vyzdvihl bych sympatický výkon Jaroslava Plesla a velmi věrně ztvárněného Masaryka Karlem Rodenem. A že je to takové hezky klasické a evropské a není to žádné Pár správných chlapů a podobně mě absolutně nevadí.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
6.5
Mohla to být slušná dobovka---pěkná výprava , zajímavý scénář...avšak některé postavy ...počínaje hlavní teda Hillsnerem vypadaly v některých momentech jakoby karikovaly sama sebe . Slušný výkon K. Rodena .
davsuch
davsuch
1 057 bodů
7
Velmi vydařené historické drama. Na české poměry velmi dobrý výkon tvůrců a herců. K lepšímu hodnocení tam chybí trochu více poetiky a omáčky, aby příběh nebyl až tak konstruovaný jen na událostech doložených historií.
  • velmi dobré herecké výkony
  • dobrá réžie
  • hodně faktický příběh
miroslavottomansky
miroslavottomansky
60 bodů
5
Mohl to být výpravný celovečerní film. Stačilo jej lépe sestříhat a některé scény výrazně zkrátit. Rozhodně je to ovšem záslužný počin, co se týče informování veřejnosti o klíčových kauzách naší minulosti. Herecké výkony jsou spíše slabší, blýsklo se jen pár neherců ve vedlejších rolích.