Zločin v Polné

73%
Zločin v Polné

Zločin v Polné je vzrušující drama jedné detektivní historie. V roce 1899 na Bílou sobotu byla na cestě mezi obcemi Věžničkou a městečkem Polnou nalezena mrtvá dívka, švadlenka Anežka Hrůzová. Bylo jí devatenáct let. Na hrdle měla řeznou ránu a nejspíš vykrvácela. Sexuálního násilí se vrah nedopustil. Místním lékařům se zdálo, že sražené krve na místě činu není dost, a na otázku, kde je „chybějící" krev, se hned našla pohotová dopověď: Židé ji přidali o Velikonocích do macesů. K dispozici byl náhodou i potenciální vrah: přidrzlý a nepříliš chytrý mladík Leopold Hilsner, šnorer, tulák a žebrák... (Česká televize)




xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Kdyby se tvůrci nebáli a dali nám minimalistické syrové soudní drama, bylo by to fajn. Jenže to by diváci České televize nepochopili, protože každý ví, jak moc jsou hloupí, tak se jede na melodrama plné zlosynů a doslovnosti. První díl je o dost lepší než dvojka, která vše jen opakuje a recykluje, takže se těžko stravuje.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
8
Opět film, který vybrala jedna z našich paní učitelek. Tentokrát to byla paní učitelka na dějepis. Prostě umí vybírat. :)
Ombak_Penari
2 764 bodů
7.5
Po prvním díle nadprůměrně zpracované televizní drama, na kterém není nic co by mě jakkoliv vytáčelo. Uvidíme dnes po druhém díle. Zatím mě to na dnešní pokračování velmi silně navnadilo. Po druhém díle: nadšení přetrvalo, je to prostě výborně zpracované a zahrané od začátku až do konce, nemám co zásadního tomu vyčítat, takže nemám potřebu se pouštět do žádného hnidopišení. Vyzdvihl bych sympatický výkon Jaroslava Plesla a velmi věrně ztvárněného Masaryka Karlem Rodenem. A že je to takové hezky klasické a evropské a není to žádné Pár správných chlapů a podobně mě absolutně nevadí.

Dodatečné informace

Původní název:
Zločin v Polné (více)
  • Česká republika Zločin v Polné
Premiéra v ČR:
7. 2. 2016
Země původu:
Česká republika

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch